شهرستانی در جنوب استان فارس و دارای آبوهوای این گرم و خشک که باغها، تنگهها، چشمهها، آسیابها، سنگنوشتهها جاذبههای گردشگری آن را تشکیل دادهاند.
سابقه تاریخی شهر لامرد مطابق با آثار باستاني بجا مانده از آن؛ به دورههای اسلامی میرسد و قدیمیترین محل سکونت در این شهر با تمدن، سایت تل کنارو در روستای رکنآباد با قدمت بالای پنج هزار سال میباشد.
در بيان وجه تسميه نام این شهر داستانهای مختلفی روایت شده؛ بعضی میگویند ریشه این نام از؛ لامردون که در لغت به چادر صحرانشينان است آمده ،اما برخی ریشه آن را ا لامرز میدانند و بر اين عقيده اند كه در زمان قاجار همزمان با تقسيمات كشوري توسط خارجيها اين شهر را لامرز به معنای مکانی که مرز نيست نامیدهاند.
لايم رود یکی دیگر از اسامی است که به این شهر اطلاق شده و داستان آن ازاینقرار است؛ زماني كه گروههاي انگليسي در دوره قاجار و پهلوي براي كشف نفت و باستانشناسی به اين شهر آمدند ، آن را لايم رود ناميدند . زيرا در جنوب اين شهريك راه مالرو قرار داشته كه قافله ها از آن عبور میکردند و به آن لايم رود به معني جاده يا دره گچي گفته مي شده كه بهمرورزمان به لامرد تغيير آوا داده است.
و در آخرین روایت عنوان شده كه مهاجران عرب برای نخستینبار از بحرين و حجاز به اين نقطه آمدهاند آن را لامرد به معناي راه بدون بازگشت ناميدند .
این شهر پر سابقه ابنیه تاریخی وجاذبه های طبیعی چشم نواز بیشماری را در دل خود جای داده است که میتوان از میان آن ها به مرقد سید میر احمد، پسر شاه سیفالله ، مسجد رئیس علیخان، مسجد جامع فال ،قلعه باغ چالد ،قبرستان علی ،حمام حاج رخان و… اشاره و از جاذبههای بکر و طبیعی آن میتوان ، چشمههای آب گرم سراب بهرام، رودخانه مهران، رودخانه علامرودشت (این رودخانه طولانیترین و پرآبترین رودخانه این شهرمحسوب میشود) ، روستای چاه شرف ، حوضهای سنگی ،قریه سبزپوش ،باغ خفرویه و ... را نام برد.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی شهرستان لامرد