بین قارههای جهان تنها دو قاره است که به یکدیگر متصل هستند و جغرافیدانان این دو قاره را یک قاره دانسته که 93 کشور مستقل را در بر دارد و به آن نام اوراسیا دادهاند و همچنین رشته کوهی به نام اورال در این منطقه قرار دارد که مرز بین این دو قاره را تعین میکند.
اتحادیهای بین کشورهای اوراسیا وجود دارد که برای اقتصاد و تجارت این کشور ها بسیار حائز اهمیت است کشورهای عضو این اتحادیه شامل ارمنستان، بلاروس، روسیه، قزاقستان و قرقیزستان است این اتحادیه نیز اوراسیا نام دارد که امضای توافق تجارت میان ایران و کشورهای عضو این اتحادیه یک همکاری ارزشمند محسوب میشود. درباره اهداف این اتحادیه اقتصادی میتوان به آسان شدن تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل ، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه و... اشاره کرد.
اما این اتحادیه برای ایران فرصتی بسیار بزرگ محسوب می شود که مزایای بسیاری در پی دارد به عنوان نمونه میتوان به تخفیفهای تعرفهای، جهش بزرگی که در صادرات نفتی و غیرنفتی ایران اتفاق می افتد همچنین میتوان به کاهش استفاده از دلار در مبادلات تجاری خوشبین بود که این اتفاق در شرایط کنونی تحریم برای تجارت ایران امیدوارکننده است.
باتوجهبه تنوع بازار و تنوع منابع موجود در کشورهای عضو این اتحادیه پیوستن به آن یک فرصت قابلتوجه برای اقتصاد ایران ایجاد میکند و میتوان از این طریق بخشی از اثر تحریمها را جبران کرد. قطعاً ورود به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همکاری با این اتحادیه میتواند دروازه جدیدی برای اقتصاد ایران باشد که بتواند با سایر اعضا به راحتی روابط اقتصادی برقرار کند و یا روابط خود را توسعه دهد.
همچنین عضویت در این چشمانداز روشنی پیشروی دارد و میتواند نقش مؤثری در عبور ایران از تنگناهای اقتصادی ایفا کند.
منبع: ایسنا/ تسنیم/ کتاب جغرافی هشتم