راهنما
1400/12/22
خوف به دل راه نمیدهد

از دیرباز شجاعت و دلیری یک امر پسندیده تلقی ‌شده است و همچنین در دیدگاه احادیث ترسو بودن، امری ناپسند می‌باشد بنابراین شجاعت در اسلام امری پسندیده و نیکو تلقی می شود . گر چه به طور معمول، انسان هر چه قوی‌تر و نیرومندتر باشد، شجاع‌تر نیز خواهد بود، ولی گاه ممکن است شخصی قوی باشد، اما شجاع نباشد و یا این که شجاع باشد، ولی قوی و نیرومند نباشد پس شجاعت از ذهن و شخصیت انسان سرچشمه می‌گیرد.

امام علی در مورد ترسو بودن چنین می‌گوید: ترسو را در رای و نظر خویش شریک مساز! او تو را در مقابل آن کار ضعیف ساخته و کاری را که بزرگ نیست، بر تو بزرگ می‌نماید.

اما چگونه بر ترس خود غلبه کنیم و فردی شجاع و نترس باشیم:

ترس‌هایتان را بشناسید و برای ازبین‌بردن آنها تلاش کنید این کار بسیار حائز اهمیت می‌باشد زیرا اولین قدم برای از بین ‌بردن مشکل پذیرش آن است بعد شناخت و پذیرش ترس برای هر یک از ترس‌هایتان راهکاری بیاورید به این‌گونه که ترس از آسیب جسمی اجازه سوار شدن بر دوچرخه را به شما نمی دهد پس کلاه ایمنی بپوشید، به مقابله با ترس های خود رفته و جای خود آهن هارا سرکوب کنید بعد از آن پی می برید که ترستان فقط زایده افکار منفی شما بوده و فقط کافیست که به قدرت و توانایی های خود اعتماد کنید.

همچنین انتخاب کردن یک الگو شجاع و دنبال‌کردن شخصیت و بیوگرافی آن در زندگی بسیار به شما کمک می‌کند.

در اینجا نمونه‌ای از اسطوره‌های شجاع را برایتان نام می‌آورم که باعث افتخار ایران و ایران‌زمین درگذشته تا به امروز می‌باشند: اسفندیار جهان‌پهلوان ایرانی، آرش کمانگیر، رستم تهمتن، کاوه آهنگر، کوروش کبیر، علی‌مردان خان و...که می‌توانند الگوهای خوبی برای زندگی و دلیر مردی باشند.

منبع: نهج‌البلاغه/ قوی باش

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول