به دوروبرتان نگاه کنید؛ زیر سقف هستید یا در زیر آسمان؟ در هر حال زیر نور هستید که اگر این چنین نبود قابل رویت نبودید و نمیتوانستید ببینید اطرافتان چیست و کجایید؟ روشنایی طبیعی که تکلیفش مشخص است، اما هنگام شب برای دیدن و دیده شدن نیازمند نور مصنوعی هستید که بشر از روزهای اول ورودش به زمین با آن درگیر بوده است. دانشمندان بسیار زیادی موفق به اختراع انواع لامپ بودهاند اما اولین کسی که بهعنوان مخترع لامپهای نئونی پذیرفته شد، یک فرد فرانسوی به نام ژرژ کلود بود.
ژرژ کلود در سپتامبر ۱۸۷۰ میلادی در پاریس زاده شد. پس از تحصیل در رشته شیمی به آزمایش روی گازها پرداخت و در سال ۱۹۱۰ موفق به اختراع لامپ نئون گردید این لامپ با استفاده از یک لوله خلأ که داخل آن گاز نئون بود ساخته شد کلود دو سر لوله را به دو الکترود وصل کرد و پس از عبور جریان از این لوله نور قرمز رنگی ایجاد نمود در این بین متوجه شد که رنگ نور با اضافه کردن گازهای دیگر تغییر خواهد کرد و هم زمان دریافت که نور قرمز لامپهای نئونی برای تبلیغات بسیار مناسب است. شدت جریانی که از لوله محتوی گاز نئون عبور میکند ۱۰ تا ۵۰ میلی آمپر است و ولتاژی که برای روشن کردن این لولهها به کار میرود بستگی به طول و قطر آنها دارد که بیشتر جنبه تزئینی و تبلیغاتی دارد.
برخی از ما به اشتباه فکر میکنیم پروسه تولید لامپ فقط به دست توماس ادیسون تحقیق، توسعه و سپس به محصول نهایی رسیده است. در صورتی که چراغ برق که توسط توماس ادیسون و جوزف اسوان در حدود 1880 اختراع شد رضایت همه ی مصرف کنندگان را به همراه نداشت. زیرا این لامپها «بیش از حد کوچک، داغ و قرمز» بودند. مخترعی رقیب که از این نقاط ضعف آگاه بود سعی کرد محصول بهتری عرضه کند. برای تولید روشنایی راه دیگری هم وجود داشت. دهها سال بود که فیزیکدانهای آلمانی و سایر کشورها با «لولهی تخلیه» آزمایشهایی انجام میدادند.
منبع: کتاب چه کسی؟ چه وقت؟ چه چیزی را اختراع کرد؟،از دیوید الیارد