راهنما
1400/12/28
کاشف مقاومت الکتریکی

تقریباً تمام کسانی که تحصیلات خود را حتی فقط تا دبیرستان ادامه داده‌اند با قانون مقاومت الکتریکی آشنا هستند و نام کاشف آن را بارها در دروس ریاضی و فیزیک شنیده‌اند زیرا این قانون به نام خود کاشف مقاومت الکتریکی یعنی اهم نام‌گذاری شده است.

 جورج سیمون اهم این اندیشمند بسیار مشهور در ۱۹ مارس ۱۷۸۷میلادی در شهر «باواریا» جنوب شرقی آلمان چشم به جهان گشود. پدر اهم قفل ساز فقیری بود که علی رغم اینکه تحصیلات خود را به پایان نرسانده بود آرزو داشت فرزندش به تحصیل و علم بپردازد و همین دلیل شروعی برای موفقیت جورج بود تا پدرش را به آرزویش برساند.

اهم در سال 1805، وارد دانشگاه شد و درجه دکتری را دریافت کرد او به تعلیم ریاضیات در چندین مدرسه مشغول بود و هم‌زمان در لابراتوار فیزیک مدرسه‎ای آزمایشات خود را شروع کرد. او با آزمایشات گسترده و فراوانی که انجام داد موفق شد نظریه ریاضی جریان برق را کشف کند و با کمک فرمول، ولتاژ، آمپر و مقاومت الکتریکی به یکدیگر ربط دهد بدین‌گونه بود که توانست قانون اهم را به عالم علم تقدیم کند.

کشف قانون اهم برای او بسیار حائز اهمیت بود ولی مورد استقبال قرار نگرفت حتی این کشف مخالفت‌های زیادی را نیز درپی داشت و باعث استعفای جورج اهم از کارش شد.

اهم تا ۶ سال در فقر زندگی کرد، بااین‌حال به آزمایش‌های خود ادامه داد و ناامید نشد.

زمان زیادی نگذشته بود که دانشمندان انگلیس به اهمیت این کشف بسیار بزرگ پی بردند و بالاخره در سال ۱۸۴۱ نشان علمی از طرف انجمن سلطنتی به وی اعطاء گردید و او را به عضویت برگزیدند.

به دنبال آن در آلمان نیز مورد ستایش قرار گرفت و به‌عنوان استاد دانشگاه مونیخ برگزیده شد این‌چنین اهم ۵ سال آخر عمر خود را با احترام و عزت سپری کرد.

جورج اهم، در سال ۱۸۵۴ در سن ۶۷ سالگی در مونیخ درگذشت. در سال ۱۸۸۱، انجمن مهندسان برق جهان در پاریس جمع آمدند و به‌اتفاق آراء واحد مقاومت الکتریکی را «اهم» نام‌گذاری کردند. اگرچه او زنده نبود تا این افتخار را به چشم خود ببیند، اما دانشمندان با این کار سال‌های بی‌خبری و غفلت از اهمیت فرضیه اهم را جبران کردند.

منبع: دانشنامه رشد/ سایت یک پزشک.

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول