علم زیست و ژنتیک یکی از پیچیدهترین معماهای بشری تا همیشه محسوب میشود همینطور دانشمندان زیادی عمر و وقت خود را صرف یافتن این قوانین کردهاند، اگر
تاکنون دروس زیستشناسی را گذرانده باشید قطعاً با نام مندل و آزمایشات پیدرپی او آشنا هستید گرگور یوهان مندلاین دانشمند نامدار در ژوئیه سال ۱۸۲۲ در یک خانواده فقیر روستایی در اتریش دیده به جهان گشود او دانشمندی بسیار توانمند و باهوش بود که توانست با تلاشهای بسیار قانون وراثت را کشف کند اما متأسفانه در دوران خود این شاهکار جهانی علم پزشکی مورد توجه قرار نگرفت و نظرات داروین و لامارک اندیشمندان زمان او معتبرتر از نظرات مندل به نظر میرسید، بدین صورت تمام کار و زحمات مندل به فراموشی سپرده شد، اما او نا امید نشد و بسیار از اهمیت کارهایش اطمینان داشت به طوری که قبل از مرگ به برادرزادهاش گفت: «زمان من هم فرا خواهد رسید.»،بدین صورت بعد از سالیان دراز و پس از مرگ مندل در سال ۱۹۰۰ میلادی چند دانشمند اتریشی به کشف مجدد قوانین مندل پرداختند و همین مسئله باعث شد که نظریههای مندل روی کار بیایند و مورد توجه قرار گیرند. بعد از این اتفاق بود که مندل را به عنوان پدر علم ژنتیک نامگذاری نمودند.
جرقه و سرآغاز کشف قوانین وراثت مندل شروع تحقیقات او بر روی گیاه نخودفرنگی بود. او قسمتی از زمین کشاورزی پدر را به کاشت نخودفرنگی اختصاص داد و در این راه به سختی تلاش کرد و آزمایشهای متعددی انجام داد تا بالاخره توانست اصول اولیه قانون وراثت را کشف کند.
ژنتیک علم وراثت است و وراثت فرایندی بیولوژیکی است که در آن صفات خاصی از والدین به فرزندان انتقال پیدا میکند از جمله رنگ چشم، مو، قد و... متأسفانه بیماریهای خاص ژنتیکی نیز ممکن است از والدین به فرزندان انتقال پیدا کنند.
منبع: پیشگامان علم - نوشته فیلیپ کین/ همشهری آنلاین