همه ی ما محمدبن زکریای رازی می شناسیم او یکی از بزرگترین پزشکان ایران محسوب میشود؛ زکریا در زمینه های مختلف از قبیل ریاضیات، شیمی، کیهان شناسی و فلسفه سر رشته داشت او شهرت و آوازه ی خود را مدیون کشف الکل و اسید سولفوریک است امروزه در تاریخ ملی ایران روز پنجم شهریور را به پاس زحمات فراوان زکریا به عنوان روز داروساز ثبت کردند. زکریای رازی در یکی از شهر های تاریخی و با قدمت به نام شهر ری چشم به جهان گشود و زان پس به شهر رازی معروف است.
شهری ری از لحاظ مکانی در جنوب تهران قرار دارد و قدمت آن به هزاران سال پیش باز میگردد و به عنوان قدیمی ترین شهر ایران شناخته میشود.
یکی از بناهای بسیار مهم و تاریخی این شهر قلعه گبری است که زمان ساخت آن را به دو هزار سال پیش ربط میدهند این قلعه در زمان حکومت ساسانیان برای دژبانی و محافظت از شهر ساخته شده بود و مرداویج زیاری مؤسس سلسله آل زیار در این قلعه به خاک سپرده شده است که امروزه تقریباً چیزی از آن عظمت باقی نمانده است.
در این شهر شاهد جاذبههای تاریخی و طبیعی متعدد و بی نظیری خواهید بود از جمله برج طغرل، آرامگاه بیبی شهربانو، زندان هارونالرشید، آرامگاه ابن بابویه ریا، چشمهعلی و...
درنهایت با گسترش تهران و انتخاب آن بهعنوان پایتخت، از توجّه به ری کاسته شد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی تغییرات و تحوّلات بسیاری در بافت شهری و معماری منطقه به وجود آمد بهطوریکه چهره شهر کاملاً دگرگون شد و مراکز متعّدد فرهنگی، تفریحی و اجتماعی در آن تأسیس و نقاط مختلف شهر بهوسیله خیابانهای مدرن، بزرگراه و پلهای روگذر و زیرگذر به هم متّصل شد. اگر به ری رفتید حتماً به آثار باستانی این شهر نیز سری بزنید، گویی تلاقی شروع تمدن را با دنیای مدرنخواهید دید.
منبع: تاریخچه شهر ری/ زندگی نامه زکریای رازی/ بیتوته
/www.safarme.ir