تمام شما شنیدهاید که پای انسان قلب دوم انسان است. همچنین بسیاری بر این عقیده هستند که سلامت عضوهای بدن در قسمتی از کف پا مشخص میشود و نیاز به توجه و مراقبت بسیار زیادی دارد، بخصوص مفاصل زانو و مچ پا نیز از حساسترین و مهم ترین مفاصل بدن میباشند که کفش نامناسب مستقیماً بر روی این مفاصل تأثیرگذار است به همین دلیل انتخاب کفش یکی از مهمترین کارهایی است که بشر باید به آن همواره اهمیت بسیاری بدهد. کفش از اجزای گوناگون تشکیل میشود که هرکدام در راحتی پا از اهمیت ویژهای برخوردار است به برجستگی ته کفش اج میگویند که اکثر کفشهای کوهنوردی، دو میدانی، فوتبال، بسکتبال و کفش های زمستانه و... بسته به نیاز و کارایی آنها اج عمیق یا سطحی دارند که کمک میکند پای فرد بر روی سطوح لیز نخورد و مانند ترمزگیر عمل میکند.
در گذشته انسانها برای محافظت از پاها در برابر ناهنجاریهای طبیعی از برگ و پوست درختان نوارهایی را درست میکردند و با بهم تنیدن این نوارها برای خود کفش میساختند. همچنین برای محافظت از سرما گاهی نیز از پوست حیوانات استفاده می کردند. تاریخ این کفش ها به هزاران سال قبل بر میگردد که رفته رفته کفشهای پیشرفتهتری به دست انسان ساخته شد تا جایی که امروزه برای هر ورزش و حرفهای کفش مخصوص به آن در دسترس است. برای مثال کفشی که برای کوهنوردی انتخاب می شود باید دارای خصوصیاتی از جمله: کفی انعطاف پذیر با اج هایی عمیق، ضد آب، مقاومت بالا به سرما، گرما و عوامل دیگر محیطی، ضربه گیری بسیار بالا، قابلیت تعریق و همچنین این کفش ها باید تا روی پا و قوزکها را بپوشاند.
از جمله کفشهای قدیمی ایرانیان گیوه، نعلین، اروسی، سگکی، صندل، قُندره و دهاندولچهای نام دارد که امروزه در لباس های محلی قوم های مختلف هنوز استفاده می شوند.
منبع: https://echakad.com/2016/10/26/2161/ویژگی -های -کفش -کوهنوردی -مناسب/ تاریخچه کفش