یکی از بزرگترین کشفیات در طول تاریخ بشر کشف گردش خون تلقی میشود زیرا سر آغازی برای تکمیل دانش بشریت دربارة بدن انسان بود تا انسان بتواند باانگیزه دوچندان یا به عبارتی شجاعانهتر از قبل به جنگ بیماریها و دردها برود و با آنها بهخوبی مقابله کند اما چه کسی کاشف این پدیده بزرگ بود؟ ویلیام هاروی این پزشک حاذق در آوریل ۱۵۷۸ در شهر فولک استون زاده شد تا باورها و عقاید هزارانسالة طب را از زیرورو کرده و دورانی تازه در علم پزشکی به میان آورد.
پدر ویلیام هاروی تاجری ثروتمند بود ازاینرو ویلیام را به برترین دانشگاهها فرستاد از جمله کالج کینگز اسکول وکمبریج
همانطور ویلیام نیز دانشجویی بسیار سختکوش بود که در سال ۱۵۹۷ به پادوا، مشهورترین دانشگاه طب در سراسر جهان در زمان خود راه یافت و پس از اینکه مدرک طب در پادوا، را دریافت کرد به کمبریج بازگشت و در آنجا هم مدرکی مشابه گرفت و در نهایت در لندن مشغول به کار و طبابت شد.
و اما کتاب معروف ویلیام هاروی که در جمعهای پزشکی شور و هیجان بسیاری به وجود آورد در سال ۱۶۲۸ با عنوان تجربیات کالبدشناسی بر روی اجساد مردگان و گردش خون در حیوانات انتشار یافت این کتاب تمام تفکرات و علوم پذیرفته شده در مورد گردش خون تا قرن پانزدهم را نقض کرد و نشان داد که تمامی آن افکار تنها اشتباهی محض بوده است.
ویلیام با درجه ای از نبوغ و هوشی که داشت ثابت کرد که اگر دستگاههای مورد نیاز در اختیارش قرار میگرفت میتوانست به اکتشافاتی بزرگتر و تکاندهنده که باعث تحولی اساسی در جهان است دست یابد متاسفانه در زمان هاروی هنوز دستگاه های پزشکی وجود نداشت یا به نبوغ نرسیده بود ولی با این وجود ، اکتشافاتش بسیار مهم تلقی میشدند.
در سال ۱۶۵۴ کالج پزشکی رویال در آرزوی این بود که بالاترین درجهای از استادی، یعنی ریاست دانشگاه را به ویلیام هاروی اعطا کند. اما او به دلیل کهولت سن این پیشنهاد را قبول نکرد و برای جبران تحقق این آرزو در خدمت به آن مؤسسه یک ساختمان جدید احداث و آن را به یک کتابخانة کامل، موزه و یک سالن اجتماعات بنا نهاد.
زندگی هاروی رو به اتمام بود و سلامتی اش تحلیل می رفت در نهایت سوم ژوئن ۱۶۵۷، چشم از جهان فرو بست.
منبع: سایت پزشک/ زندگینامه ویلیام هاروی