وقتی صحبت از موسیقی و ساز سنتی ایران به زبان می آید قطعا هنرمندان بسیاری در فراسوی ذهن ما می آیند و با آواز یک قطعه شعری یا نواختن سازی آن نت موسیقی را بر لبان ما آرام آرام جاری می سازند. در این بین بی شک یکی از نام های جاودان در عرصه موسیقی سنتی ، کیهان کلهر است که ساز کمانچه را در جهان به همگان معرفی کرد و آن را در فهرست میراث جهانی ثبت نمود.
بدون هیچ اغراقی می توان گفت کیهان کلهر یکی از پُرافتخارترین موسیقی دانان ایرانی در سطح جهان به شمار میرود که توانسته موسیقی ایرانی را به شهرتی جهانی برساند
بعد از15 سال تلاش شبانه روزی استاد کلهر، سر انجام ساز ابداعی وی که تکمیل کننده کمانچه بود به نام شاه کمان متولد شد و با جادوی دستان خود صدایی گوش نواز و زیبا و منحصر به فرد را به عرصه موسیقی جهان تقدیم کرد.
او با کمانچه جادو می کند و شنونده را مسخ خودش نگاه می دارد. در اثر شهر خاموش گویی وسط هیچ ایستاده ای و ناگهان از سکوت خالص گویی خلا، مرثیه ای شروع به نواختن می کند که تو را از پوچ مطلق به یک هیچ نسبی روانه می سازد. این مرثیه در هر لحظه در جریان ارتباط با مخاطبش قرار می گیرد و حال او را منقلب می سازد. کلهر این اثر را سالها پیش به قربانیان شیمیایی حلبچه تقدیم کرد. قطعه از جایی آغاز میشود که هیچ چیز نیست و آرام آرام به نجواها و پس از آن به اوج میرسد. در ادامه به نوایی شبیه به موسیقی کردی میرسد و در پایان فضا به گونهای است که گویا افراد را به حیات و زندگی دعوت میکند.
کلهر کمانچه را خوب می داند. فراز و فرودهایش شنونده را بر سر جایش میخکوب می کند. او خوب بلد است سکوت را تحمل پذیر کند و در میان این سکوت ناگهان آنچنان صدای کمانچه را به رقص در بیاورد تا همگان دیده از تعجب باز کنند.
کلهر پس از سالها تلاش بارها نامزد دریافت جایزه گرمی موسیقی شد و در کارنامه هنری خود جوایز بسیاری را به ثبت رسانده که برای این عجوبه ی موسیقی معاصر اصلا چیز عجیبی نیست.
او در تمام سالهای هنری اش با هنرمندان به نام بسیاری از جمله محمد رضا شجریان، شهرام ناظری، اردال ارزنجان، حسین علیزاده و .... همکاری داشته و هنوز مردم برای شرکت در کنسرت های این مرد بزرگ سر و دست می شکنند و طرفدارنش منتظرند تا هروز آثار بینظیری خلق کند و آن ها را به شور و شعف در بیاورد.
سایت رسمی استاد کلهر