حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان که معمولاً با نام حزب نازی شناخته میشود، یک حزب سیاسی بین سالهای ۱۹۱۹ تا ۱۹۴۵ میلادی بود. عامل مؤثری که باعث تأسیس حزب نازی و قدرت گرفتن آدولف هیتلر شد، پدیده آنتی سمیتیسم ( یهود ستیزی) بود. یهود ستیزی نازی ها، که در هولوکاست به اوج خود رسید، بعد نژادپرستانه ای داشت، زیرا یهودیان را به دلیل ویژگی های بیولوژیکی فرضی آنها مورد هدف قرار می داد، حتی آنهایی که خودشان به ادیان دیگر گرویده بودند یا والدینشان نوکیش شده بودند. این تنوع نژادپرستی ضد یهودی تنها به ظهور به اصطلاح «نژادپرستی علمی» در قرن نوزدهم بازمیگردد و ماهیت آن با تعصبات ضدیهودی قبلی متفاوت است.
اگرچه عیسی ناصری و شاگردانش یهودی بودند و مسیحیت ریشه در آموزه یهودیان یکتاپرست دارد، اما یهودیت و مسیحیت بلافاصله پس از مصلوب شدن عیسی توسط پونتیوس پیلاطس، که او را طبق رویه رومی معاصر اعدام کرد، رقیب یکدیگر شدند. رقابت مذهبی در ابتدا کلامی بود. خیلی زود سیاسی هم شد.
مورخان توافق دارند که گسست بین یهودیت و مسیحیت به دنبال تخریب معبد اورشلیم توسط رومیان در سال 70 پس از میلاد و تبعید یهودیان به وجود آمد. پس از این شکست ویرانگر، که توسط یهودیان و مسیحیان به طور یکسان به عنوان نشانه ای از مجازات الهی تعبیر شد، اناجیل مسئولیت روم را کاهش داد و مقصر بودن یهودیان در مرگ عیسی را هم به طور صریح و هم به طور ضمنی بیان کرد. یهودیان به عنوان قاتلان پسر خدا به تصویر کشیده شدند. بعد از آن و در عصر جدید اولین کانون گسترش یهود ستیزی در آلمان حزب سوسیال مسیحی کارگری آلمان بود. این حزب از تبلیغات ضدیهودی به عنوان روشی برای نفوذ در میان قشر کارگر آلمان استفاده میکرد. یهودی ستیزی در سال ۱۹۳۳ برای اولین بار در تاریخ به عنوان یک اصل و روش، در دولتی اعلام شد که در آن افراطیترین حزب ضد یهود به رهبری آدولف هیتلر، به قدرت رسیده بود. بر مبنای این قوانین ازدواج یهودیان با شهروندان غیر یهودی با عنوان حفاظت از خون و شرافت آلمانی ممنوع اعلام شد. اجازه کار از پزشکان و وکلای یهودی گرفته شد، ممنوعیت ورود کودکان یهودی به مدارس آلمانی، تحمیل نصب علامت J روی کارت شناسایی همه یهودیان زمینه را عیله یهودیان فراهم آورد. به پیروی از این قانون کلیسای پروتستان نیز کارمندان و کشیشهایی که نسل قبلیشان به یهودیت منتسب میشدند، از خدمت در کلیسا اخراج شدند. کار اجباری، و تحمیل نصب ستاره زرد روی لباس یهودیان، به تحقیر و تبعیض آنها ابعاد بیسابقهای بخشید. یهود ستیزی در مسیحیت بر کندذهنی و بردگی یهودیان، تکذیب رسالت مسیح و قتل او توسط یهودیان و نهایتاً طرد آنان از سوی خدا تکیه دارد. برای این ایده تصویب قوانینی بر مبنای ممنوعیت پیوستن مسیحیان به دین یهود، جلوگیری از ازدواج میان یهودیها و مسیحیان و محروم کردن یهودیان از شرکت در مراجع رسمی و دولتی رایج شد.
متاسفانه امروزه ادیان مختلف درگیر گرایشات سیاسی نادرست شده اند و مردم جهان را به تعصبات زیاد و کورکورانه ای واداشته اند و همین امر جنگ ها را نه تنها کاهش نمی دهد که هروز بر آتش جنگ می افزاید و آن را پر فروغ تر از قبل می کند.
به امید دنیایی در صلح بین مردمان جهان!
منبع: https://fa.wikipedia.org/wiki
https://www.annefrank.org/