معمولا وقتی حرف از نویسندگی پیش میاد، اسم کشورای آمریکا و انگلیس و آلمان ناخودآگاه توی ذهن ما تداعی می شه. این کشورها سرآغار انواعی از رمان ها و داستان های مشهور و زیبای جهان بودن که هر کدومشون تو تاریخ موندگار شده. در کشور انگلیس نویسنده ای اسکاتلندی زندگی می کرد که جزو همین افراد موندگاره؛
والتر اسکات که هم شاعر بود، هم تاریخ دان و هم زندگی نامه نویس!
این نویسنده بزرگ انگلستان در اوایل قرن 19 میلادی زندگی می کرد که تو اون دوران قدرت قلم و نویسندگی خودش رو به رخ همه جهان کشیده بود؛ آثاری که از اسکات منتشر شدن همگی جزو شاهکار های نویسندگی قرن 19 هستن. این شخص جزو برجسته ترین چهره های رمانتیسم بریتانیا بودش که هنوز هم آثار نوشته شده توسطش فروش بالایی دارن.
از والتر به عنوان پدر یا ابداع کننده رمان های تاریخی یاد می شه چون قالبی رو برای این سبک از ادبیات جهان استفاده می کرد که توی نوع خودش خیلی خاص بود. در سال 2010 میلادی بزرگ ترین جایزه داستان های تاریخی بریتانیا رو به افتخار این نویسنده به نام سر والتر اسکات قرار دادن!
والتر در تاریخ 15 اوت سال 1771 و در شهر ادینبورگ متولد شد. پدر وی شغل وکالت داشت و توی دوران کودکی بخاطر ضعف مزاج و ابتلا به بیماری فلج اطفال مجبور بود در املاک ییلاقی پدر بزرگش زندگی کنه؛ همین زندگی کردن در دامن طبیعت هم باعث پیدایش طبع هنری زیادی در وی شده بود.
اولین نوشته ای که از والتر اسکات به چاپ رسید ترجمه شعر های بورگز آلمانی بود و بعد از اون توی دوران تحصیل خودش هم چندین شعر رو سرود و تحت عنوان اشعار سواحل اسکاتلند به چاپ رسوند. معمولا توی آثار والتر به بازگویی اتفاقات هیجان انگیز تاریخ زادگاهش پرداخته شده و توی رمان هاش به بریتانیا و فرانسه دوران قرون وسطی نگاه می کنه.
اولین رمان والتر در سال 1805 به اسم « آخرین سرود خنیاگر » منتشر شد که در سال اول انتشار خودش 2000 نسخه و تا سال 1830 بیش تر از 24 هزار نسخه فروش رفت! این اثر به چندین زبان زنده دنیا هم ترجمه شد و جزو بهترین نوشته های والتر محسوب می شه. بعد از اون طی چند سال به نوشتن « خاتون دریا » مشغول بود و به چاپ رسوند. در ادامه داستان « گای مارینگ »، « ویورلی »، « مجموعه داستان های قصه های صاحب خانه » و رمان « ایونهو » هم از والتر منتشر شدن که همگی جزو کتاب های پر فروش والتر هستن.
در نهایت هم بگیم از تعریف خود والتر از نوشته هاش: والتر میگه که داستان هاش رو نه از رویداد های معاصر، بلکه از اتفاقات قدیمی و تاریخی الهام می گیره و شخصیت هایی که توی داستان هاش میاره در قامت نماینده ای تمام عیار از روحیه و صفات و ویژگی های تاریخی اون جامعه هستن.
اگر به رمان هایی با درون مایه تاریخی علاقه دارید و نمی تونید داستان خوبی رو انتخاب کنید، بهتون پیشنهاد می کنم یکی از نوشته های والتر اسکات رو بخونید، فرقی نداره کدومش، هر کدوم به نحوی زیبا هستن و شما رو شگفت زده می کنن!
منبع: https://www.zendegisalem.com