راهنما
1401/01/02
شهری نزدیک تهران

شهری که در نگاه اول برای یک نفر مهاجر و یک نفر تازه وارد یک شهر نوپا به مانند دیگر شهرهایی که یک شبه مانند قارچ از زمین سر میزند مینماید؛ یک شهر، هزار فرهنگ با قومیت های مختلف که هرکدام ادعای صاحب خانه بودن دارند. غافل از اینکه کرج باستانی تر از آن است که به چشم می آید. کرج سرزمینیست که ریشه در تاریخ ایران دارد. تاریخ کرج  را در دل تاریخ ری (رگا) و در دل تاریخ قزوین و طالقان باید جستجو کرد. شهری که در تاریخ سپر بلای شهرکهن و باستانی ری و در چند صد سال اخیر تهران و شهر تاریخی قزوین بوده است. شهری که در کهن ترین کتب تاریخی نام آن آمده است .


در اوستا از دو رود هژده رود و رود وارنگ در روستای بزرگ ارنگه و از زادگاه زرتشت و نیاکانش از روستای کلاک و از کرج و رود کرج نام برده شده است. در شاهنامه فردوسی، کتاب تاریخی و افسانه ای ما ایرانیان در سفر هفت خوان رستم از زابلستان به مازندران نام کرج آمده است. شهری که احمد الله بن ابی بکر ابن محمد ابن نصر مستوفی در کتاب نزهه القلوب از آن به عنوان توابع طالقان نام برده است.

اقوام کاسیها، پتوریها، کادوسی ها، آماردها، دیلمی ها و مادها اقوامی هستند که این شهر در دل تاریخ پر فراز و نشیبش میزبان آن ها بوده و آثار به دست آمده از جای جای این شهر حاکی از تمدن کهن این سرزمین دارد.

ریشه های باستانی و تاریخی کرج که به صدها اثر همچون کهن ترین خشت به دست آمده با قدمت دوازده هزار سال در تپه های دوشه لان، قلعه شاه دژ، قلعه کلاک، قلعه دختر، معابد، پرستشگاه ها، آتش کده ها، گورستان ها، زیارتگاه ها، پل ها، حمام ها، دژهای دیده بانی، تپه های باستانی، کاروان سراهای تاریخی و اماکن زیارتی و مذهبی  برمی گردد.

و مطالب تاریخی فوق گواه بر پیشینه نام کرج از عهد باستان تا کنون است، و امروزه یکی از شهرهای بزرگ و پرطرفدار ایران برای کار و مهاجرت محسوب می شود.

منبع:  مقاله پیشینه کرج

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول