با گذشت هزاران سال از ساخت و طراحیشان؛ هنوز هم یکی از اعجاب انگیزترین سازههای معماری ساخته دست بشر هستند، که به دلیل ساخت پیچیده، ارتفاع و جهتگیری دقیق این سازه نظریات مختلفی پیرامون منشا شکلگیری آن وجود دارد؛ حتی در افسانه ها منشا ساخت اهرام ثلاثه مصر را فرازمینی دانسته اند.
مجموعه اهرام جیزه، نام این اهرام تاریخی ساخته شده در دوران مصر باستان است که قدمت آن به 2550 سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد و از سه هرم خوفو، خفره و منکورع تشکیل شده است؛ که خوفو بزرگترین هرم آن است.
داستان ساخت این اهرام، ریشه در اعتقادات مردم و تمدن مصر باستان دارد که برطبق آن فراعنه از موقعیت خاصی برخوردار بودند؛ آنها معتقد بودند که فراعنه پس از مرگ به خدایی میرسند و بنابراین مقابرشان می بایست بسیار عظیم و غیرقابل نفوذ ساخته میشد. آنها بر این باور بودند که خدایان فراعنه را به عنوان واسطه ای میان خودشان و مردم عادی برگزیده اند و هر فرعونی پس از مرگ به اوزیریس (Osiris) خدای مرگ می پیوندد. اضلاع مسطح و زاویه دار هر هرم به تابش خورشید نمای خاصی میدهد به گونه ای که به صعود روح پادشاه به بهشت و پیوستن به خدای خورشید، رادیوم کمک کنند. فرعون جدید نیز، هروس (Horus) یا شاهین خدا نام می گرفت و به عنوان محافظ خدای خورشید، رادیوم (Ra) خدمت می کرد. که امروزه در پس این عقیده، دنیایی از خرافات و دانش ستاره شناسی، علم اعداد و مهندسی نهفته است.
اهرام ثلاثه (سه گانه) مصر در فهرست عجایب هفتگانه جهان قرار دارند، سوژه تحقیقات باستان شناسان زیادی بوده همچنان در گذشت سالیان رازها و معماهای زیادی را در دل خود پنهان دارند و اهمیت این اهرام خیلی بیشتر از جنس آنهاست که از ماسه، سنگ و گرانیت است و این عبارت مشهور مصریان «انسان از زمان ترس دارد و زمان از هرمها میترسد»، به جاودانگی هرمها برای همیشه در تاریخ اشاره میکند و این که گویی آنها تا ابد قصد به بازی گرفتن زمان را دارند.
منبع: وبسایت ایوار