اسکار وایلد، شاعر، نمایشنامهنویس و داستان نویس بزرگ ایرلندی که در نوشته هایش با استفاده از عنصر خیال انسان ها را از زندگی واقعیشان بیرون میکشد و به آنها را به دنیایی که رویای زندگی در آن را دارند میبرد؛ همانطور که خودش میگوید: «برای بیشتر ما زندگی واقعی، آن زندگیای است که نداریم.»
از آثار او که عمدتا نمایشنامه اند می توان به سالومه، کمدی اجتماعی زن بیاهمیت، بادبزن خانم ویندرمیر و شوهر مطلوب، اهمیت ارنست بودن ،تصویر دوریان گری و... اشاره کرد.
کتاب سالومه نمایشنامهای ماندگار و بینظیر از اسکار وایلد است و داستان دختر زیبایی است که باعث اتفاقی بزرگ و هولناک در تاریخ میشود و حتی آلپاچینو، بازیگر و کارگردان مشهور آمریکایی، با الهام از «سالومه» که در زمان زندگی وایلد، اجازه انتشار در انگلیس را نیافت، یک مستند-درام به نام «وایلد سالومه» درباره زندگی وی ساخت که در جشنواره ونیز، جایزه گرفت.
امروزه همگان کتاب های وایلد را می خوانند و از آن ها لذت می برند؛ ولی در زمان حیاتش به گونه ای دیگر بود. او که به خاطر داشتن گرایشهای جنسی متفاوت طی دادگاهی محکوم به دو سال زندان شد و حتی از کشورش اخراج گشت؛ این موضوع باعث طردش و انزوا و بدنامی او شد و مردم کتاب های او را پر از ایده های شیطانی میخوانند، اما اسکار وایلد در جواب همه ی آنها گفت: «کتاب ها محتوای خوب یا بد ندارند؛ آنها یا خوب نوشته شده اند یا بد.» او که در جوانی دچار بیماری گشت در بستر مرگ به جیمز ویسلر، نقاش کتاب تصویر دوریان گری می گوید: «تنها آرزویم این است که حرفم را می فهمیدند.» و ویسلر در جواب به او میگوید: «آنها خواهند فهمید اسکار! آنها خواهند فهمید.» و حقیقتا هم پیشبینی جمیز درست بود شاید او مانند بسیاری از نویسندگان عصر خویش در انزوا زیست اما بعدها عقاید وآثارش در تاریخ ادبیات جهان جاودانه گشت.
منبع: ایران کتاب