شیمیدان و فیزیکدان انگلیسی که امروزه او را بخاطر نظریه اتمی اش میشناسیم. کسی که هیچگاه از اموختن دست نکشید و از کودکی با چشمان کوررنگش به همه ِ انچه را که در اطرافش در جریان بود با نگاهی دقیق بررسی میکرد. جان دالتون پسر ساده روستایی روش جدیدی برای اندیشیدن و نگاه کردن به عالم هستی و چگونگی کارکرد آن را به مردم نشان داد.
شاید نقطه عطف زندگی پر فراز و نشیب او را زمانی بدانیم که به عنوان معلم خصوصی به منچستر رفت و در کالج آنجا مشغول به تدریس شد. جایی که در آن به رفتار گاز ها دقیق شد و به مطالعه آنها پرداخت.
او به بررسی عناصر و اجزاء مختلف و چگونگي رفتار و درست شدن آنها پرداخت و بر طبق رفتار آنها نظريهاي داد، که هر عنصري از اتمهاي مجزا تشكيل شده و تمام عناصر با يكديگر متفاوت هستند زيرا اتمهاي سازنده هر كدام از آنها، با ديگري متفاوت است.
او به این نتیجه رسید که هر عنصری وزن مخصوص میدارد، زیرا از اتمهای متفاوتی تشکیل شده.
در سال ۱۸۰۸، هنگامی که او کتابی با مضمون، نظامی نوین در فلسفه شیمی منتشر کرد که در آن وزن بسیاری از اتمهای شناخته شده را جمعآوری و لیست کرده بود هرچند که مقدار عددی وزنهایی که او محاسبه کرده شاید کاملاً دقیق نبودند، اما به نوعی پایه گذاری برای جدول تناوبی پیشرفته مندلیف گشت.
با وجود اینکه بسیاری نظریه دالتون در مورد ساختار اتم را نپذیرفتند، اما او تمام سالیان عمرش را به تلاش و تحقیق برای اثبات نظریههایش ادامه داد.
آخرین تجربه و آزمایش مربوط به او بررسی چشم نگهداری شده او در سال ۱۹۹۵ بود تا دلیل کوررنگی او را معلوم کنند. ثابت شد که کوررنگی او از نوع نادری است که به دوتروآنوپیا معروف است. دالتون حتی پس از مرگ نیز به گسترش دانش کمک کرد.
مراسم خاکسپاری او یکی از باشکوهترین مراسم خاکسپاری با حضور بیش از چهارصد هزار نفر در انگلستان بود.
منبع: انجمن علمی هوپا