این شهر که پایتخت کشور اوکراین محسوب میشود از تاریخ و سرگذشتی غنی برخوردار است، و از جاذبههای فرهنگی و طبیعی بسیاری نیز بهره میبرد. قدمت زندگی بشر درآن به ۴ هزار سال قبل از میلاد مسیح بازمیگردد.
برای نام این شهر داستان های متفاوتی مطرح است. یکی از اصلیترین آنها، به نام خاندانی موسوم به «کیای» (Kiy) اشاره دارد که شهر فعلی را بنا نهادند. در قرن ۱۱ میلادی اوج شکوه شهر کیف بوده و بزرگترین شهر اروپا با وسعتی 10 برابر شهر پاریس محسوب میشده است.
تاریخ کیِف بیش از ۱۵۰۰ سال قبل، زمانی که حدود ۹۵۰ کلیسا، کلیسای جامع و یادمان بنا گشتند، آغاز شد. کلیساهایی با معماری کهن و تاریخ جذابشان، که هرکدام به نوعی تکه هایی از پازل تاریخی این شهر محسوب میشوند.
اولین قطعه این پازل «کلیسای جامع سنت سوفیا» (Saint Sophia’s Cathedral) است که ساخت آن در سال ۱۰۳۷ میلادی آغاز شد. با توجه به اینکه بازسازیهای اندکی روی این بنا صورت گرفته، میتوانید از شکوه بیزانسی نزدیک به اصل آن لذت ببرید.
دومین قطعه «کلیسای سنت اندرو» (St. Andrew’s Church) که یک ساختمانهای باروکی به شمار میرود. معماری این بنا و موقعیت آن بیهمتا هستند. این کلیسا بر روی تپهای مصنوعی ساخته شد که به یکی از قدیمیترین محلههای کیف مشرف بود. کلیسای سنت اندرو در تاریخ خود تا کنون دو بار مورد اصابت صاعقه قرار گرفت، ولی هنوز هم پابرجاست
سومین قطعه مکانیست که تاریخی طولانی دارد و داستان آن از قرن یازدهم آغاز شد. «صومعه کیف پِچِرسک لاوارا» (Kiev Pechersk Lavra) یک صومعه ارتدکسی است که یکی از قدیمیترین و مهمترین صومعههای روس کیف به شمار میرود.
این صومعه مجموعهای از کلیساهای تاریخی، قلمرو زیبا و شبکهای از قبرستانهای زیرزمینی که در خود جای داده است.
در اخرین قطعه به معرفی «کلیسای جامع سنت نیکولاس» (Saint Nicholas Cathedral) میپردازیم که یک شاهکار واقعی معماری است. این سازه با سبک گوتیکی ساخته شده و سر در ساختمان دو برج ناقوس قرار گرفته است. امروزه از این کلیسا بیشتر به عنوان سالن کنسرت «خانه ارگ» و «موسیقی مجلسی» استفاده میشود
به طور خلاصه کیف سرزمینیست که فراز و نشیبهای بسیاری را به خود دیده است و امروزه به یکی از مهمترین پایتختهای قارهی سبز تبدیل گشته است.
منبع: وبسایت ایوار