در قرن بیست و یکم شاهد نقش پررنگ دین در کنار سایر عناصر نقشآفرین در تحولات بینالمللی هستیم؛پاسخ به نیازهای معنوی و چارهاندیشی و مشارکت در حل معضلات و چالشهای جامعه بشری، فرصتهای ارزشمندی را در اختیار ادیان مختلف قرار داده است که هر یک از این ادیان به تناسب توان و ظرفیت خویش بتوانند در ایفای آن نقش داشته باشند. در میان ادیان زنده دنیا، اسلام و مسیحیت به دلیل ماهیت و رسالت جهانی وگستره عظیم انسانی و جغرافیاییشان،نقش پررنگ تری امروزه
دراین عرصه دارند.
در آیین مسیحت پاپ يا پدر روحانی مقدس از نقش ویزه ای برخودار است، تا اندازهای می توان آن را با مفهوم نايب امام يا مقام مرجع تقليد در اسلام ، مقايسه كرد. مذهب كاتوليك، مفهوم مقام پاپ را به آيه ۱۸ از باب ۱۶ انجيل وام میگیرد که . در اين آيه، عيسى مسيح، به رسول خود شمعون كه بعدها پِتروس لقب گرفت، میگويد: "تو آن تخته سنگى هستی كه من كليسای خويش را بر آن بنا خواهم كرد." گفتنی است كه مفهوم لغوی پِتروس به معناى سنگ نيز هست.
پس این موضوع پتروس، به رُم میرود تا آيين نوين مسیحیت را در آنجا تبليغ كند. و به روايت تاريخنگاران پِتروس در راه تبليغات خود در رُم شهيد میشود .
نقطه شکل گیری مفهوم پاپ به معنای امروز از اینجا آغاز میگردد جایی که كاتوليكها او را نخستين پاپ اعظم يعنی نخستين خليفهی خدا و عيسى مسيح بر روی زمين میدانند. و پس از این وقایع رُم به عنوان پايتخت جهان مسيحيت شناخته شد، از اواخر سدهی دوم ميلادى، رفته رفته مقام و نفوذ اسقف كليسای اين شهر بالاتر از بقيه شمرده شد. پس از ان پيوسته تا به امروز اسقف شهر رُم به عنوان پاپ اعظم شناخته شده و بالاترين مرجع تصميمگيری در مسائل مذهبی و دنيوی پیروان این مذهب بوده است.
منبع: مقاله پاپ فرانسیس و چشم انداز محتمل روابط اسلام و مسیحیت