راهنما
1401/01/02
قسمتی از دوران زمین شناسی

کره خاکی که ما در روی آن زندگی می کنیم، که امروزه به محلی برای آفرینش تمدن و فرهنگ بشری  تبدیل شده است، مراحل بسیار طولانی را همراه با دگرگونی های عظیمی پشت سر نهاده، تا قابلیت این را پیدا کند که همه­ی موجودات هستی روی آن  زندگی کنند.

این مراحل بسیار طولانی را کره زمین طی کرده، تا شکل امروزی خود را بیابد ، در اصطلاح علمی «دوران های زمین شناسی» می­گویند.

یکی از این دوران ها عصر یخبندان است دوره ای که در آن دمای کره زمین به شدت کاهش یافت و یخچال‌ها سرتاسر جهان را فراگرفتند، و بخش بزرگی از زمین برای مدت زمانی طولانی با لایه‌ای یخی پوشیده شد.  این یخ بندان ، یک یخبندان عادی نبود بلکه عصر یخبندان شدیدی بود که باعث شد زمین حداقل به مدت پنج میلیون سال به یک گلوله برفی تبدیل شود.

زمین در تاریخ خود حداقل پنج دوره یخبندان بزرگ را شاهد بوده که هر کدام ۴۴ تا ۱۱۰ هزار سال طول کشیده‌اند! یخبندان هورونی، یکی از اولین دوره‌های بزرگ یخبندان است که حدود ۲۴۰۰ تا ۲۱۰۰ میلیون سال پیش اتفاق افتاد. این عصر یخبندان در مقیاس جهانی به مدت طولانی، طی دو دوره زمین شناسی گسترش یافت. سپس دوره کریوژنین اتفاق افتاد که بیش از ۲۰۰ میلیون سال به طول انجامید. آخرین عصر یخبندان، یخبندان کواترنری است که حدود ۲.۵ میلیون سال پیش آغاز شده است که در آن رشته کوه هیمالیا و فلات تبت در اثر برخورد صفحات زمین شناختی هند و تبت، به وجود آمده‌اند و این اتفاق نه تنها باعث تغییر توپوگرافی زمین شد بلکه وزش بادهای موسمی در آسیا نیز آغاز گردید. علاوه بر این، با تغییرات فرسایشی در این قسمت از زمین مقدار گاز کربن گلخانه‌ای در جو به شدت کاهش پیدا کرد. این موضوع به طور مستقیم همزمان با ظهور هیمالیا منجر به ظهور دوره یخبندان،  در حدود دو و نیم میلیون سال پیش گردید

 نکته جالب این است که ممکن است یخبندان کواترنری آخرین عصر یخبندان کره زمین نباشد  و دانشمندان، احتمال وقوع یک عصر یخبندان کوچک در حدود سال ۲۰۳۰  را میدهند چرا که فعالیت خورشید کاملاً شبیه به آخرین دوره یخبندان است.

Winter is coming….

منبع: وبسایت دیجی­رو

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول