نویسنده، روزنامه نگار و شاعر بنام فرانسوی که برخی منتقدین ادبی، او را یکی از بزرگترین نویسنده های قرن بیستم قاره سبز می دانند عمده شهرت وی بیشتر به خاطر رمانهایش که معمولاً در بوردو یا منطقه لند در جنوب غربی فرانسه با مضامین اصلی ایمان، گناه و فیض الهی اتفاق میافتد این نویسنده کسی نیست جز فرانسوا موریاک.
این نویسنده فرانسوی سال ۱۸۸۵ ، در بوردو فرانسه متولد شد. او تا ۲۷ سالگی استعداد بزرگ خود را کشف نکرده بود و در این سن بود که دست به قلم شد و داستان نویسی را آغاز کرد. اولین داستانی که موریاک به رشته تحریر درآورد دفترچه سیاه} نام داشت اما این داستان چندان موفق نبود و شهرت زیادی بخاطر این داستان به دست نیاورد. او پس از داستان بی نظیر { صحرای عشق} شهرت جهانی یافت و در همین سال ها بود که جایزه بزرگ رمان را کسب کرد. موریاک در نوشتن نمایشنامه ها، سرگذشت نگاری و نقادی چیره دست و ماهر بود و آثاری مهم در این حوزه ها از خود بر جای گذاشت.
با این که خود از طبقه مرفه جامعه بود و از لحاظ مالی ، متمول به حساب می آمد اما از طبقه ثروتمندان متنفر بود و همواره از قلم خویش برای به چالش کشیدن این طبقه استفاده می کرد. او با استفاده از دید روانشناسانه و چیره دستی در ادبیات، طبقه ای که خود در آن زندگی می کرد را به چالش می کشید.
فرانسوا موریاک، سبک جدیدی از نویسندگی کاتولیک فرانسوی را ابداع کرد. این سبک به شدت تحت تاثیر کتاب مقدس بود اما در هیچ یک از آثار او جملات و عبارات کتاب مقدس دیده نمی شود.
فهرست برخی از آثار فرانسوا موریاک:
دست های به هم پیوسته {۱۹۱۱}، خداحافظی با جوانی {۱۹۱۱} ، کودک در زیر زنجیر { ۱۹۱۳} ، پیراهن سفید دراز { ۱۹۱۴} ، گوشت و خون { ۱۹۲۰} ، حضور {۱۹۲۱} ، صحرای عشق {۱۹۲۵} ، ترز دکرو {۱۹۲۷} ، سرنوشت ها {۱۹۲۸} ، آنچه که گم شده بود {۱۹۳۰} ، آغاز یک زندگی {۱۹۳۹} ، گذر شیطان { ۱۹۴۷} ، بوزینه ها { ۱۹۵۱} ، شکست خوردگان عشق { ۱۹۴۱} و .....
او برای آثار متعددش ، جایزه بزرگ رمان فرهنگستان فرانسه و جایزه نوبل ادبیات را کسب کرد.
او پس از یک عمر تلاش ابدی در سن ۸۴ سالگی ، در سال ۱۹۷۰ درگذشت.