بر روی کره زمین انسان های زیادی گام برداشته اند، بعضی از آنها قانع به نان شب بودند و به اصطلاح گنجشک روزی! اکثریت معمولی بودند و همیشه خود را در سطح متوسط جامعه نگه می داشتند. اما برخی از این دو قاعده مستثنی بودند، رویا پرداز بودند و بلند پرواز! آرزوهایی داشتند به بلندای قامت اورست!
آری، اورست نماد بلندی و عظمت است، بلند ترین قله دنیا و بام زمین. در باور همه مردم دنیا با شکوه و در افکار مردمان آن سرزمین، مقدس!
در ادامه این مطلب کمی به مشخصات و نکات جالب توجه اورست می پردازیم.
کوه اورست از رشته کوه های هیمالیا، در مرز بین نپال و چین قرار دارد و به نوعی می توان این دو کشور را صاحبان اورست نامید. روز به روز به عظمت و بلندی اورست اضافه می شود! این جمله، تعبیری خرافی و یا بلوف نیست و به شکل علمی ثابت شده است که در طول هر قرن، ۴۰ سانتی متر به طول اورست اضافه می شود. تخمین زده می شود که قدمت قله اورست در حدود ۶۰ میلیون سال است.
هر چه ارتفاع بالاتر می رود، اکسیژن کم تر می شود. به همین دلیل، موجودات زنده در قسمت های بالایی اورست به ندرت یافت می شوند و شرایط زیستن برای آنها در ارتفاعات بالایی فراهم نیست.
اورست و اطراف آن به اصطلاح آب و هوای سختی دارند، یعنی تحمل آن و زندگی در آن نقطه دشوار است. مضاف بر برف و بوران هایی که در آن سرزمین به وفور دیده میشوند، سختی راه و گاها کم تجربگی باعث می شود کوه نوردان زیادی جان خود را در مسیر صعود به قله اورست از دست بدهند. پس اگر روزی گذرتان به نپال افتاد و هوس کردید به کوه نوردی بروید، بدانید که ممکن است در مسیر اجسادی را بر روی زمین مشاهده کنید.
برای صعود به اورست باید خود را با شرایط سخت و زندگی در ارتفاعات وفق دهید ، زیرا مدت زمان صعود به قله اورست و بازگشت از آن چیزی در حدود ده هفته است. پس بهتر است تمرینات پایه ای را جدی بگیرید و حتما قبل از اورست ، قله های ساده تر و با ارتفاع کمتری را فتح کنید.
نکته جالب دیگر این است که هلی کوپتر ها نمی توانند تا قله اورست پرواز کنند و نهایت ارتفاع پروازشان در حدود ۵۰۰۰ متر است اما هواپیما ها با توجه به ارتفاع پرواز ۸۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ متری، می توانند بر فراز قله اورست پرواز کنند.
برای رسیدن به قله اورست دو مسیر اصلی وجود دارد که کوه نوردان معمولا از یکی از این دو مسیر استفاده می کنند. اولی از طریق نپال و از سمت جنوب شرقی می باشد و دومی از طریق چین و از سمت شمالی است. در این صعود باید به نکات ایمنی و حیاتی نیز توجه کنید و آن ها را رعایت کنید، زیرا شرایط به گونه ای است که اولین خطا، آخرین خطا است. به طور مثال، از ارتفاع ۸۰۰۰ متر به بالا را محدوده مرگ می نامند زیرا انسان بدون استفاده از کپسول اکسیژن زمان زیادی نمی تواند دوام بیاورد.
منبع :
https://zhivar.com/interesting-facts-from-mount-everest/