راهنما
1401/01/09
بلندترین کوه جهان

اکثر شما با " ترین ها " آشنا هستید؛ قوی ترین ها، زیبا ترین ها، کوتاه ترین ها، معروف ترین ها یا حتی پولدار ترین ها! شناخت این موارد به تنهایی شاید جذابیت چندانی نداشته باشد اما وقتی به عمق آن ها نفوذ می کنید و از رازهایشان با خبر می شوید، شگفتی های زیادی را می بینید. یکی از شگفت انگیز ترین ها، بلند ترین کوه جهان یعنی اورست است.

کوه اورست که ارتفاعی نزدیک به ۸ هزار و ۸۴۸ متر از سطح دریا دارد، به عنوان بلند ترین کوه جهان شناخته می شود و در کشور های چین و نپال قرار دارد. این ارتفاع آخرین بار در سال ۲۰۲۰ هنگامی که کاملا غیر قابل عبور به نظر می رسید اندازه گیری شد.

از حقایق شگفت انگیز این کوه می توان به نزدیکی قله آن به لایه اتمسفر زمین اشاره داشت که به تنهایی برای درک میزان بلندی آن کافی می باشد. مردم محلی اطراف اورست، آن را به نوعی می پرستند و سزاوار ارزش های والا می دانند.

این تنها گوشه ای از نکات جالب این کوه عظیم بود؛ صاحبان اورست بزرگ کشور های چین و نپال هستند که این کوه در مرز ۲ کشور واقع شده است، در جنوب اورست نپال و در شمال آن چین قرار گرفته است. نکته جالب این است که اورست از سطح دریا بلند ترین کوه است در حالی که کوه هاوایی ۱۰ هزار و ۲۱۰ متر بلندا دارد، اما ارتفاع این کوه از سطح آب های آزاد تنها ۴ هزار و ۲۰۵ متر می باشد.

کوه اورست جزوی از رشته کوه های هیمالیا محسوب می شود که اکثر قله های آن ۸۰۰۰ متر ارتفاع دارند، بلند ترین قله آن اورست است که بلندایی بالغ بر ۸۸۴۸ متر دارد. هیمالیا هنگامی که صفحه اوراسیا بخاطر لغزش صفحات زمین ساختی حرکت کرد شکل گرفته است و نکته جالب اینکه اورست هر سال حدود ۴ میلی متر یا به عبارتی در هر قرن ۴۰ سانتی متر رشد می کند!

ارتفاع کوه اورست به ۲ شکل اندازه گیری می شود: اولی ارتفاع پوشیده شده با برف که ۸۸۴۸ متر است و به رسمیت شناخته می شود، دومی ارتفاع زمین شناسی ۸۸۴۴ متری که تحت عنوان ارتفاع سنگ شناخته می شود.

بر خلاف باور عموم، اورست دور ترین نقطه از زمین نیست! شاید کوه اورست بلندترین نقطه در زمین باشد اما دورترین نقطه از مرکز زمین در بالای کوه چیمبورازو در اکوادور قرار دارد که ارتفاع آن ۶۳۱۰ متر می باشد. همچنین جالب است بدانید قدمت این قله به ۶۰ میلیون سال می رسد!

به علت برودت هوای شدید در نوک قله و سرما و برف طاقت فرسا، هیچ موجود زنده ای نمی تواند بالای این کوه زندگی کند و خالی از هرگونه زیستگاه طبیعی می باشد. اگر کوه نوری در بالای این کوه بمیرد به دلیل کمبود وسایل و اکسیژن کافی، جا به جایی او غیر ممکن می شود و جسد فرد تا ابد نشانه ای برای راه دیگر کوهنوردان قرار می گیرد.

در نهایت اگر روزی هوس کردید به نوک اورست صعود کنید باید به قانون ساعت ۲ توجه کنید! این قانون بیان می کند در صورت تصمیم برای صعود باید به نحوی برنامه ریزی کنید که حتما تا ساعت ۲ به نوک قله رسیده باشید، در غیر این صورت طبق تجربه برای جلوگیری از گرفتار شدن در منطقه مرگ یا کمبود اردوگاه بخاطر نور و اکسیژن باید به عقب برگردید!

منبع: https://zhivar.com

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول