راهنما
1401/01/09
شهری در استان فارس

استان فارس همیشه خواستگاه انواعی از آداب‌ورسوم، تمدن‌ها، سنت‌ها و قومیت‌های مختلف بوده است. این استان با دارابودن شهرستان‌های متفاوت توانسته تنوع کم‌نظیری را در دل خود جای بدهد؛ زیبایی‌های استان فارس بر هیچ‌کس پوشیده نیست و یکی از این زیبایی‌ها، شهرستان داراب به مرکزیت شهر داراب می‌باشد.

این شهرستان در جنوب شرقی استان فارس واقع شده و مساحتی بالغ بر ۶ هزار و ۵۴۱ کیلومترمربع را پوشش می‌دهد. از لحاظ زمین‌شناختی نیز در ارتفاع ۱۱۸۰ متری آب‌های آزاد قرار دارد و فاصله‌اش تا مرکز استان یعنی شیراز، ۲۵۴ کیلومتر می‌باشد.

بخش‌های جنوبی داراب و همچنین شرقی و غربی در حوزه آبریز خلیج‌فارس قرار دارند که رودخانه‌هایی همچون آب‌شور پس از طی‌کردن جنوب شهرستان به سمت جنوب شرقی روانه شده و به‌عنوان رودخانه کل داخل استان هرمزگان وارد می‌شوند. این شهر نیز همانند شهرهای اطراف، دارای آب‌وهوای گرم و نیمه‌خشک می‌باشد.

 و اما از بحث مکان شناسی که بگذریم، مطابق انتظار این شهر استان فارس نیز دارای اماکن تاریخی و فرهنگی متعددی بوده که نشان از قدمت بالای آن می دهد؛ از این اماکن می توان به شهر باستانی دارابگرد، مسجد سنپی، آتشکده آذرخش، مسجد جامع سنتی و ... اشاره داشت (این مسحد از زیبایی های چشم نواز معماری دوران سلجوقیان برخوردار است)

 قدمت تاریخی این شهرستان که در گذشته دارابگرد نامیده میشد، بر اساس شواهد و کشفیات به هزاره پنجم قبل از میلاد بر می گردد؛ دورانی که به عصر سفال نخودی معروف است و با تمدن سیلک کاشان همزمان می باشد. از آثار زیستگاه های انسانی تاریخی این شهر می توان به تپه ها و تل های قدیمی در مناطق مادوان و خسویه اشاره داشت که نشان از قدمت بالای سکونت گاهی آن منظقه دارند.

همچنین شهر کهن که در فاصله ۷ کیلومتری جنوب داراب قرار دارد گفته می شود که متعلق به دوران شروع حکومت هخامنشیان است و بنا بر روایات تاریخی، دارابگرد به وسیله " دارای اکبر " ایجاد شده است که از نام وی در ادبیات پهلوی به نام داریوش یاد شده است.

در کنار موارد تاریخی نباید از طبیعت بکر و زیبای داراب غافل شد؛ داراب با وجود طبیعتی ۴ فصل که جاذبه هایی همچون آبشار فدامی، چشمه های فسارود و باغ های فراوان برای انواعی از مرکبات به یکی از کانون های طبیعت گردی استان فارس مبدل شده است.

 شهر کنونی داراب قدمتی نزدیک به ۷۰۰ سال دارد و با جمعیتی در حدود ۱۵۰ هزار نفر و وجود ۴ بخش مرکزی، جنت، رستاق و فورک، یک شهرستان کوچک را تشکیل می‌دهد. با وجود مساحت محدود، این شهر به یکی از مقاصد طبیعت گردانی تبدیل شده است که می‌خواهند در کنار جاذبه‌های بزرگ استان فارس، به شهری کوچک نیز نیم‌نگاهی بیندازند.

 منبع: https://darabcement.com

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول