راهنما
1401/01/09
قاره پر جمعیت

اینجا قاره ‌ای وسیع با زیبایی های طبیعی فراوان، کشور های زیاد، فرهنگ ها و مردمان گوناگون است. با توجه به گستردگی جغرافیایی این قاره و این که ۶۰ درصد جمعیت

جهان در آن زندگی می کنند، نقاط مختلف آن جذابیت های فراوانی از سنت ها و آداب و رسوم و قوانین اجتماعی گرفته تا ویژگی های طبیعی و تاریخی را در خود جای داده است. قبل از هر چیز باید بدانید که آسیا، بزرگ ترین و پر جمعیت ترین قاره زمین است که ۱۲ درصد از مساحت سطح زمین و ۳۰ درصد از مساحت خشکی های این سیاره را در بر می گیرد.

این را هم بدانید که آسیا برگرفته از یک واژه یونانی و ریشه آن «Asis» به معنای گل یا «Asu» به معنای روشنایی یا افزایش است. در ادامه این مقاله قصد دارم شما را به ۴ ویژگی جالب و خواندنی در مورد آسیا آشنا کنیم.

۱) آسیا و امید به زندگی

طبق جدیدترین آمار های جهانی، یک کشور آسیایی صاحب بالاترین متوسط امید به زندگی است. امید به زندگی مردم ژاپن ۲/۸۴ سال و این طولانی ترین میزان امید به زندگی در میان کشور های جهان است. بیش از ۵۰ هزار نفر در ژاپن بیشتر از ۱۰۰ سال دارند. متوسط امید به زندگی یک مرد ۹/۸۰ سال و متوسط امید به زندگی زنان در ژاپن ۴/۸۶ سال است.

۲) کوچک ترین پستاندار جهان

تایلند به عنوان یکی از کشور های جنوب شرق آسیا محل زندگی خفاش خوک بینی کیتی است که برخی آن را کوچک ترین پستاندار جهان می دانند. قد این خفاش ۲۹ تا ۳۴ میلی متر و سنگینی آن ۲ تا ۶/۲ گرم است و هنوز هیچ پستانداری در جهان کشف نشده است که از این خفاش کوچک تر باشد.

۳) مردمی که روز تولد همشان یکسان است!

در ویتنام عید سال نو، تت (Tet) نامیده می شود. این روز علاوه بر این که روز سال نو است، روزی است که در آن یک سال به سن همه مردم کشور اضافه می شود. البته این بدان معنی نیست که همه مردم این کشور در یک روز به دنیا بیایند بلکه دلیلش این است که در ویتنام سن افراد از روزی که به دنیا می آیند، محاسبه نمی شود بلکه تعداد دفعاتی که هر فرد عید تت را جشن گرفته، مبنای محاسبه سن اوست! بنابراین عید تت یک روز تولد عمومی برای همه مردم این کشور به شمار می آید؛ در واقع این عید به معنای یک جشن تولد بزرگ هم هست!

۴) بالاترین ضریب هوشی دنیا

سنگاپور، کره جنوبی و ژاپن بالاترین میانگین ضریب هوشی را در جهان دارند. در بررسی های صورت گرفته در سال ۲۰۲۰ مردم ژاپن باهوش ترین مردم جهان معرفی شدند. در این بررسی، سه عامل شامل جوایز نوبل اعطا شده به یک کشور (هوش تاریخی)، میانگین آی کیوی مردم (هوش نسل کنونی) و نمره تحصیلی افراد جامعه (هوش بالقوه نسل آینده) مقایسه شده است. گفتنی است ژاپن برنده ۲۲ جایزه نوبل است و این سرانه بیش از هر کشور دیگر آسیایی است!

 منبع: https://fa.wikipedia.org

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول