راهنما
1401/01/09
وسیله ای که با چکش آرم شوروی سابق بود

هرکشور در هرجای دنیا پرچم و نماد مخصوص به خود را دارد البته گاهی با گذشت زمان این نماد ها دستخوش تغییراتی نیز می شوند. یکی از شناخته شده ترین نمادهای قدرت شوروی که تاریخ پیدایش آن پر از رمز و راز است از دو ابزار متقاطع روی هم استفاده کرده بود ابزار چکش و داسی که نشان ارتش اتحاد جماهیر شوروی را تزیین می کرد احتمالاً قابل تشخیص ترین نماد قدرت شوروی و ایدئولوژی دولتی است که نماینده آن و همچنین نماینده کل تاریخ کشور محسوب می شود.

منشا نشان رسمی شوروی مبهم و در ابتدا در چندین نوع مورد استفاده قرار گرفت: چکش و داس، چکش و چنگک، چکش و چنگال، و چکش و گاوآهن. این چکش به دلیل ارتباط سنتی با کارگران در کشورهای اروپایی انتخاب شد و قرار بود همراه با ابزار کشاورزی، شعار معروف لنین در مورد اتحاد پرولتاریا و دهقانان را به تصویر بکشد.

در آوریل ۱۹۱۸ نسخه نهایی نماد تایید و طرحی که توسط هنرمند مسکو یوگنی کامزولکین کشیده شده بود در پنجمین جلسه شوراها و تابستان ۱۹۱۸ رسماً  پذیرفته شد.

جالب است بدانید که کامزولکین حتی یک کمونیست هم نبود و علاوه بر این، او مردی عمیقاً مذهبی از خانواده ای ثروتمند بود. این هنرمند بیش از ۱۰ سال عضو انجمن هنری عرفانی لئوناردو داوینچی بود و معنای نمادها را کاملاً درک میکرد.

همانطور که گفته شد،این نماد نشان دهنده همبستگی پرولتاریا، یا بهتر است بگوییم زحمتکشان است. بنابراین در این زمینه چکش نماینده کارگران صنعتی در کارخانه ها و داس نماینده کشاورزان و طبقات روستایی است..

این امر به درستی در سراسر جهان کمونیستی گسترش یافت و بر روی پرچم‌های اکثر حزب کمونیست آن دوران، به‌ویژه جنبش‌های مهم در اسپانیا، آلمان و فرانسه به چشم می‌خورد.

البته لازم به ذکر است که در ادیان مختلف از داس به عنوان نماد مرگ نیز تعبیر می شود به عنوان مثال در مسیحیت، داس به معنای جمع کردن ارواح انسانی در پایان دنیا توسط خداست همچنین جالب است بدانیم که در قرون وسطی مرگ به طور خاصی با داس به تصویر کشیده می شد.پانتئون های بت پرست و مردمان مختلف هند و اروپایی دارای الهه ای به نام مارا یا مورانا و الهه مرگ هستند که به طور سنتی داس را در دست چپ خود نگه می دارند.

منبع: https://www.rbth.com/arts/۲۰۱۴/۰

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول