راهنما
1401/01/15
شهری در استان هرمزگان

هر گوشه ایران، زیبایی خاص خود را دارد؛ اما به محض اینکه نام شهرهای جنوب می‌آید، دنیایی از مهر و یک‌رنگی با مردمانی به گرمی آفتاب و زلالی آب خلیج فارس برایمان مجسم می‌شود.

میناب یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران است. میناب سرزمینی جلگه‌ ای است که به‌ علت داشتن منابع آب شرب به‌ ویژه رودخانه میناب، به  «گلستان جنوب» هم معروف است.

قدمت شهرستان میناب بالغ بر ۲۵۰۰ سال است.قدیمی ترین آثار مکتوب در باره این شهرستان را می توان در دست نوشته های سردار اسکندر مقدونی به نام نئارخوس جستجو کرد که از آبادانی این سرزمین سخن گفته است.

همچنین مارکوپولو گردشگر ونیزی نیز به این سرزمین قدم گذاشته و از آبادانی و رونق آن چنین گفته است: " اگر دنیا انگشتری باشد هرمز کهنه (نام قدیم میناب) نگین آن است

 میناب یا هرمز کهنه، بازمانده شهری است که بنای آن را به اردشیر بابکان نسبت می دهند. تاریخ میناب با تاریخ شهر هرمز باستانی درآمیخته است. این شهر با نام های منا، مناب، مینا، و مینو و … خوانده شده است. به دلیل نزدیکی با دریا و فراوانی رودهایش به آن «میان آب» نیز گفته اند.مردم میناب به زبان فارسی با لهجه مینابی سخن می گویند

 یکی از اثار باستانی که  با تاریخ سرزمین «هرموز کهنه» درآمیخته قلعه میناب است، بر اساس باور مردم بومی، این شهر توسط دو خواهر به نام‌ های «بی‌بی مینو» و «بی‌بی نازنین» در روزگارانی کهن ساخته شده ؛ طبق کتاب‌های تاریخی میناب شهری آباد بوده که با حمله مغولان ویران شده و تنها اثر به جای مانده از آن دوران همین دژ میناب است.

 از دیگر اثار باستانی  در امیخته با افسانه ها در این شهر معبد عشاق  در روستای کروک است. که در مورد ساخت این بنا ، افسانه ای نقل می شود که حدود چهارصد سال پیش دو جوان از طوایف متخاصم به هم دل می بندند و با مخالفت شدید رو به رو می شوند . این واقعه به مرگ آنها ختم می شود . سپس دو عاشق نگون بخت را بر شتری سوار کرده و به سوی مقصد نامعلومی حرکت می دهند . شتر، جسد عشاق را در مکانی به زمین می گذارد که بعدها اقوام آن دو ، بنای یادبودی در آنجا می سازند.

از دیگر آثار باستانی موجود در دل  این شهر باتمدن قلعه کَردر یا کلات نادرشاهی ، قلعه گوربند، قلعه شاداب، قلعه سیریک و... اشاره کرد.

 جدا از جاذبه های تاریخی به جامانده در دل میناب طبیعت این شهرستان بی نظیر و منحصر به فرد است سواحل بی نظیر و تالاب ها رودخانه تصاویر بی بدیل در آن رقم زده اند اما شاید مهمترین جاذبه منحصر به فرد آن جنگل حرا تیاب باشد که پذیرای بخشی از گیاهان ماندابی است . شرایط اقلیمی خاص این منطقه استقرار گیاهانی را باعث شده است که با آن جامعه سازگاری داشته و جوامع گیاهی را تشکیل داده اند ، جامعه گیاهی مانگرو دارای زیستگاه خاص است و از دیگر جوامع گیاهی استان متمایز است .

 پنج‌ شنبه بازار میناب بازاری تاریخی و به نوعی نماد فرهنگ میناب است. این بازار محل عرضه صنایع‌دستی، مواد غذایی و تولیدات سنتی و خانگی است.

منبع: مجله گردشگری تاپ توریست

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول