ویلیام سیدنی پورتر در سال ۱۸۶۲ در کارولینای شمالی ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد داستانهای کوتاه او به دلیل لطافت طبع، بازی با لغات، شخصیتپردازی شورانگیز و پایان هوشمندانه و غافلگیرانه معروف هستند. این نویسنده در طول عمر خود بیش از ۴۰۰ داستان کوتاه نوشت.
« اُ. هنری » نام مستعار نویسنده آمریکایی، ویلیام سیدنی پورتر است. در سالهای جوانی مدت پنج سال در داروخانه عمومی خود به کار مشغول شد و آنگاه در سال 1882 به ایالت تکزاس رهسپار گردید. وی مدتی در بانکی به خدمت اشتغال داشت اما بواسطه یک اتهام واهی اختلاس بزندان افتاد. او پس از آزادی از زندان به نویسندگی روی آورد. و بعد از این دوران بود که آوازه شهرتش با نگارش داستانهای متعدد کوتاه و انتشار آنها در مجلات پرتیراژ نیویورک همه جا پیچید و قبل از آنکه وی به سن چهل و هشت سالگی بر اثر بیماری سل دیده بروی جهان بربندد بیش از ششصد داستان کوتاه کامل از خود به یادگار گذاشت.
داستانهای کوتاه اُ. هنری در جهان مشهورند و ویژگی اصلی آنها غیرقابل پیشبینی بودنشان است که خواننده را در زمانی کوتاه با حیرتی عمیق برجا باقی میگذارد و موضوعهای بسیار متنوعی را در برمی گیرند؛ داستانهایی که در آنها گاهی یک اسکناس ۱۰ دلاری راوی ماجراست و گاهی یک گدای دوره گرد بیشتر داستانهای اُ.هنری در عصری که در آن میزیست (یعنی سالهای اول قرن بیستم) اتفاق میافتند. بسیاری از آنها در شهر نیویورک رخ میدهند و موضوع آنها بیشتر درباره مردم عادی از قبیل کارمندان، مأموران پلیس و پیشخدمتهاست. داستانهای او همچنین به دلیل روایت شوخطبعانه معروف هستند.
اُ هنری نیز مانند بسیاری از طنزنویسان بزرگ، حزن و ملال خود را در نقابی از نکته سنجی و بذلهگویی میپوشاند، در حالی که شخصیت های داستانهایش انسان واقعی را نمایش میدهند و در لفاف قصههای خیالانگیز پیچیده میشوند.
انجمن علم و هنر، جایزهای به نام اُ هنری قرار داده که هرسال به بهترین داستانهای کوتاه امریکایی تعلق میگیرد.
امروزه از بسیاری از داستانهای او فیلم سینمایی ساخته شده است. و ما او را با داستانهایی مثل «آخرین برگ» و «هدیهی کریسمس» که بارها نسخههای سینمایی و انیمیشن آن را دیدهایم و در کتاب های مدرسه مان قصه آنها را خوانده ایم میشناسیم.
منبع: پاتوق کتاب فردا / کتاب نیوز/ کتابخانه فانوس
www.JADVALKATIBEH.com .............................................. Instageram: Magazine.Katibeh ................................. YouTube: Katibeh Magazine