این شهرستان زیبا با قدمتی باستانی در استان اصفهان قرار دارد با تنوع قومی بالا که خود مجموعه ای از فرهنگ های مردمان فارس، لر، ترک و گرجی را شامل میشود، مانند یک جاذبه بی نظیر است.
این شهرستان خوش آب و هوا و پر مرتع که به نوعی مرکز دامداری استان اصفهان محسوب میشود در همسایگی تیران و کرون و خوانسار و فریدونشهر و الیگودرز(نگین اشترانکوه 😍) قرار گرفته است.
قدمت تاریخی «فریدن» به زمان هخامنشیان بر میگردد که کتب تاریخی حکایت از آبادانی این سرزمین و مرکزیت تمدن مادها در آن دارند و شاهراه ارتباطی مهم باستانی بین شوش و فارس بوده است.
منطقه ای که اکنون فریدن نامیده میشود در طول تاریخ کهن ایران به نامهای پاراتاکن، پارتاکن، پرتیکن، پاراتاکین، پارهتاکن، پرتیکان، پری تاکن، فریدون، فریدین و فریدن نامیده شده است. نام باستانی فریدن در ازمنه دیم پرتیکان بوده و یکی از آبادترین نقاط مرکزی ایران محسوب میشده است.
برای بیان مفهوم پری تاکن به کلام هرودوت متوسل میشویم، او میگوید که مادها به شش قبیله تقسیم میشدند: بوسیان، پارتاکنیان، استروخانیان، اریزانتیان، بودیان و مغها. قبل از آنکه مادها به قدرت برسند و بر مسند حکومت نشینند در مقابل دولت آشور اتحادیهای از قبایل مختلف را تشکیل داده بودند. این اتحادیه از شش طایفه یا قبیله تشکیل میشد که یکی از آن قبایل، قبیله پاراتاکن یا پرتیکان بوده که در ناحیه اصفهان کنونی زندگی میکردند.
وجود طبیعت بکر و دامنههای زیبای زاگرس و بارش برف و جاذبههای زمستانی و جغرافیایی و اقلیمی این شهرستان در کنار آثاربستانی به جامانده در آن و آبشارها و دشتهای پرگل لاله واژگون و مراتع سبز تنوع گیاهان، و جذبه های عشایری همه و همه باعث گردیده که این شهرستان در دل استان اصفهان درخشان باشد. و دو کلیسا سنت نشان و گئورگ یادگاران دوران قاجار در روستاهای این شهرستانند که امروزه به ثبت ملی نیز رسیده اند.
از مهمترین صنایع دستی این شهر بافتههای داری، زرگری و قلم زنی و کنده کاری روی سنگ دفهای محلی و قالیچه میباشد.
www.JADVALKATIBEH.com .............................................. Instageram: Magazine.Katibeh ................................. YouTube: Katibeh Magazine