او به خاطر انتشارات الهام بخش و در عین حال تهاجمی اش در واخر قرن هجدهم و در طول انقلاب فرانسه مشهور است، ونامش در کنار ژرژ دانتون و ماکسیمیلیان روبسپیر به عنوان شخصیت های تأثیرگذار در این انقلاب میدرخشد. و یکی از آن افرادی است که نه با تفنگ بلکه با قلمش حکم اعدام بسیاری از افراد را امضا کرد.
«مارا» در شانزده سالگی با آرزوی موفقیتی بزرگ خانه را ترک کرد و در شهرهای گوناگون می چرخید تا بتواند کسب و کاری مناسب پیدا کند. مدتی به تحصیل پزشکی در دانشگاه پرداخت اما هرگز نتوانست تحصیلاتش را کامل کند. با این وجود، توانست به سرعت خود را به عنوان یک پزشک به اشراف فرانسوی بشناساند.
در سال ۱۷۷۰ به انگلستان رفت. وآنجا جرقه ای برای روشن کردن آتش اندیشه های او بود. مارا با رفت آمد به مجامع روشنفکری بریتانیایی سرانجام در نیوکاسل انگلیس جذب یکی از احزاب و گروههای سیاسی طرفدار طبقات ضعیف شد و اولین کتاب خود"زنجیرهای بردگی" را نوشت.
نظریات سیاسی ژان پل مارا ترکیبی بود از عقاید ژان ژاک روسو و چزاره بکاربا. او نظریه "وحشی نجیب" روسو را بسیار دوست داشت و معتقد بود «"طبقه بندی اجتماعی و تمایز بین فقیر و غنی یک توهم خطرناک و غیر طبیعی است که در طول سالها به وجود آمده است."»
مارا در سال ۱۷۸۹ بعد از وقایع انقلاب فرانسه روزنامه "دوست مردم" را منتشر کرد و از طریق این روزنامه سخت ترین حملات را به مخالفان حزب ژاکوبنها میکرد. او از احساسات و جو انقلابی مردم استفاده و طرفداران بسیاری جذب کرد. مارا ، از قلم تند و تیز اما روانش علیه مخالفنش استفاده کرد. در روزنامه اش دائما از الزام اعدام و کشتن مخالفین سخن میگفت. تاکید داشت که "برای کسب ازادی و پیروزی باید چند هزار سر روی نیزه برود." افرادی شبیه "مارا" در بسیاری از انقلاب ها وجود دارند اما خود او به لحاظ شخصیت و مسلک تک بود. مارا با روزنامه خود "دوست مردم" (L'Ami du peuple) تا چند سال بر مردم انقلابی فرانسه و گارد ملی تاثیر گذاشت و توانست بسیاری از افراد را به دست گیوتین بسپارد.
او سرانجام به دست دختری اشرافی به نام ماری آن شارلوت دو کوردی دارمون ترور شد و این ترور به یکی از معروفترین تراژدیهای سالهای انقلاب فرانسه بدل شد.
منبع: Inquiries Journal
www.JADVALKATIBEH.com ............................................ Instageram: Magazine.Katibeh ................................. YouTube: Katibeh Magazine