بعضی شهرای ایران یسری اتفاق براشون افتاده که به واسطه اون اتفاق سر زبون ها افتادن و همچنین اگه مثالی برای اون اتفاق بخوان بزنن اسم اون شهرو می برن؛ تو ایران در دوران مختلف انواعی از بلایای طبیعی به خصوص زلزله اتفاق افتاده که یکی از خانمان سوز ترین زلزله های ایران، مربوط به شهر «بم» تو استان کرمان هستش.
شهر بم توی جنوب شرقی ایران قرار گرفته و ارتفاعش از سطح دریا ۱۰۶۰ متره، همچنین فاصلش از مرکز استان یعنی کرمان حدود ۱۸۰ و از پایتخت ۱۲۰۰ کیلومتره. این شهر یکی از تاریخی ترین شهرای ایرانه که معمولا برای نشون دادن تاریخ ایران حداقل یه عکس از بم بین عکسا پیدا می شه!
ارگ بم به عنوان بزرگ ترین بنای خشتی جهان هستش که از لحاظ زیبایی و عظمت اونو با دیوار چین مقایسه می کنن! یکی دیگه از علل معروفیت بم نه فقط تو ایران بلکه سطح جهان، محصولات کشاورزی به خصوص خرمای تون هستش که شهرتی جهانی داره. قدیما شهر بم به دروازه شرق ایران معروف بوده.
تو دوران قدیم بم یکی از ۵ کوره ایالت فارس حساب می شده و ابن حوقل ( کسی که کتاب صوره الارض رو نوشته ) تو قرن ۴ هجری از بم به اسم شهری که از جیرفت بزرگ تره و هواش سالم تره و نخلستان هاش بیشتره یاد کرده. علاوه بر این از ۳ تا مسجد بم (مسجد خوارج، مسجد قلعه و مسجد هزاران) توی کتابش نام برده و از پارچه های زیبای این شهر هم خیلی تعریف کرده.
بم توی مسیر جاده های جنوبی ایران بین سیستان و افغانستان و بلوچستان قرار گرفته که به همین علت این شهر از دوران ساسانیان از لحاظ نظامی، امنیتی و بازرگانی اهمیت خیلی زیادی داشته. این شهر تو سال ۱۱۳۱ هجری قمری به تصرف محمود افعان در اومد ولی بخاطر شورشی که توی قندهار اتفاق افتاد، بم رو ول کرد و رفت به سمت دیار خودش! جدای از اون یبار دیگه هم تو سال ۱۱۳۴ هجری قمری بم رو اشغال کرد و تا سال ۱۱۴۳ اونجا موند که بعدش به لطف نادرشاه، شکست سنگینی خورد و از شهر بیرون شد.
بعد از اون او سال ۱۲۰۹ هجری قمری، لطفعلی خان زند توی همین شهر توسط عمال آقا محمدخان دستگیر شد؛ خان قاجار به عنوان یادگار این موقعیت مناره ای رو از سرهای ۶۰۰ نفر از مخالفین خودش رو توی بم برپا کرد!
درسته که توی قرن اخیر زلزله وحشتناکی اتفاق افتاد و خسارات زیادی رو به بم وارد کرد، ولی این شهر هنوز هم جزو زیباترین شهرای تاریخی ایران محسوب میشه و هر فصلی از سال که به بم سفر کنید، میتونید نهایت استفاده و لذت رو از این شهر ببرید.
www.JADVALKATIBEH.com .................................................. Instageram: Magazine.Katibeh ............................................ YouTube: Katibeh Magazine