راهنما
1401/02/05
نویسنده و شاعر آلمانی

اونایی که به شعر و شاعری و نویسندگی علاقه دارن حتما می دونن کشور آلمان یکی از هنر خیز ترین کشور ها توی این زمینه هستش. آلمان از دیرباز تا الان با پرورش شاعران و نویسندگان زیاد تونسته جایگاه خودش رو تو حوزه ادبیات به رتبه بالایی برسونه. یکی از شاعران معروف و قدیمی آلمان هاینریش «هاینه» هستش که نوشته های ارزشمندی رو از خودش به یادگار گذاشته.

هاینریش متولد تاریخ ۹ دسامبر سال ۱۷۹۷ تو شهر دوسلدورف آلمان هستش و فردی یهودی به شمار می رفت. شعر های این شخص برای شاعران نامداری مثل مندلسون، شوبرت و شومان خیلی الهام بخش بوده و از هاینه الگو برداری کردن. این شاعر آلمانی توی دورانی زندگی می کرد که جهان در حال تغییرات اجتماعی و سیاسی زیاد بود (برای مثال انقلاب فرانسه و به حکومت رسیدن ناپلئون بناپارت در حال رخ دادن بود). هاینریش از سن ۳۳ سالگی به عنوان یکی از افراد ادبی و نویسنده آلمان خودش رو به جامعه اثبات کرد.

پدر هاینه بازرگان بود و در بهبه های دوران اشغال آلمان توسط سربازان فرانسوی، این شخص مسیر راه روشنی رو برای اقتصاد یهودیان مشخص کرد. بعد از مدتی پدر هاینه شکست خورد و رو به ورشکستگی رفت؛ تو این زمان ها بود که هاینه به هامبورگ سفر کرد. پسر عموی هاینه که بانکداری ثروتمند به اسم سالومون بود به هاینه خیلی اصرار کرد که اونم وارد دنیای تجارت بشه، ولی اون دم به تله نداد. 😊

رشته هاینه حقوق بود ولی توی تمام دوران تحصیلش همیشه شیفتگی خودش به ادبیات رو نشون می داد. آخرش تو سال ۱۸۲۱ بود که یه کتابی به نام اشعار رو منتشر کرد و رسما وارد این رشته شد؛ توی این کتاب قطعه معروف هاینه در ستایش ناپلئون نوشته شده که اسمشو « دو نارنجک » گذاشت.

هاینریش تو سال ۱۸۳۴ دلباخته دختری به اسم کریمینس شد که یه فروشنده بی سواد به شمار می رفت؛ این ۲ نفر ۷ سال با هم دوست بودن (BF و GF بودن 😂😁) و بعدش بالاخره باهم ازدواج کردن. هاینه توی خیلی از شعرایی که نوشته اسم همسرش رو ماتیلدا ذکر کرده! توی دورانی که هاینه دچار بیماری سختی شده بود و ۸ سال به درازا کشید، همسرش همیشه پیشش بود و ازش مراقبت می کرد.

هاینه تو زندگیش به جز  شاعری یکی از منتقدان مسئولین به شمار می رفت که با انتقاد های تند ولی درست خودش، داد مسئولین رو در آورده بود؛ اینقدر به این کار ادامه داد که سال ۱۸۳۵ چاپ و نشر آثارش توسط دولت آلمان ممنوع شد.

همینجور که پیش می رفت حساسیت دولت روی هاینه بیشتر می شد و کم کم به حدی رسیده بود که چندین جاسوس ( به قول خودمون بپا ) براش گذاشته بودن تا مثل سایه اونو تعقیب کنن. فشار دولت تا جایی زیاد شد که اونو مجبور کردن به صورت داوطلبانه به تبعید بره!

هاینه از سال ۱۸۴۸ تا آخر عمرش به شدت دارای مشکلات جسمانی و اقتصادی بودش و کم کم حتی بینایی خودش رو هم از دست داد! این مشکلات سد راهش نشدن و با همون حال یکی از بهترین آثار خودش به اسم « عاشقانه » رو چاپ کرد. توی اشعار هاینریش انتقادات سیاسی و اجتماعی زیادی دیده می شد ( شبیه رپرای الان ) و این اصلا به مذاق دولت خوش نمیومد. در نهایت این نویسنده و شاعر اجتماعی توی شهر پاریس چشم بر جهان بست؛ کتاب های هاینه هنوز هم جزو ادبی ترین کتاب های اروپایی به شمار میرن.

 

www.JADVALKATIBEH.com .................................................. Instageram: Magazine.Katibeh ............................................ YouTube: Katibeh Magazine

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول