مردم معمولا عادت دارن کتاب های داستانی یا به قول خودمون رمان بخونن؛ حالا اگه رمان نشد، شعر یا مطالب آموزشی. کمتر کسی پیدا میشه نمایشنامه بخونه؛ البته نمایشنامه های خیلی معروفی هم توی جهان وجود دان مثل رومئو و جولیت، ولی خب دیگه! یکی از کتاب های نمایشنامه ایرانی که کیفیت خیلی بالایی داره، نمایشنامه «مازیار» اثر صادق هدایته.
این کتاب نمایشنامه ای توی سال ۱۳۱۲ هجری شمسی (۱۹۳۳ میلادی) توسط صداق هدایت تالیف شد و وقتی داشت اثر رو چاپ می کرد، استاد مجتبی مینوی ابتدای کتابش با مقدمه ای مفید و مختصر کتاب رو مزین کرد.
این نمایشنامه درباره طغیان مازیار علیه خلافت عباسیه که تم کلی نمایشنامه پیرامون این موضوع می چرخه. مازیار ساختاری ملی گرایانه و شاعرانه همراه متونی تراژدیک داره که شامل 3 تابلو یا پرده می شه.
داستان نمایشنامه مازیار موقع انحطاط سپاه ایران از عرب ها هستش که زمانش بر می گرده به دوران خلافت عباسی تو ایران. همون زمان ها بودش که قیام هایی علیه سلطه و نفوذ عرب ها تو ایران اتفاق افتاد که سردمدار یکیشون مازیار بودش. مازیار فرزند ونداده که توی داستان قصد کشتن معتصم عباسی رو داره و با کمک دوستش افشین، دست به این قتل میزنه. شخصی به اسم حسن که فرزند حسینه، اون ها رو مست می کنه و ازش اعتراف می گیره و بعدش توی پایتخت زندانیشون می کنه؛ بعد از اون یکی از دوستان مازیار که شرایطش رو می بینه کمکش می کنه فرار کنه اما موقع فرار مازیار معشوق خودش رو می بینه.
اون زن بخاطر این که به دست عرب ها نیفته خودش رو مسموم کرده و در نهایت توی آغوش مازیار جون میده. این اتفاق سبب می شه که مازیار دست از فرار بکشه و نا امید به دنبال انتقام بره.
خوندن این کتاب برای کسایی که دنبال تنوع توی شیوه نگارش کتاب ها هستن و می خوان مدتی رو از رمان و شعر فاصله بگیرن توصیه می شه. صادق هدایت همیشه قلم قدرتمند خودش رو نشون داده و ثابت کرده حرفا و نوشته هاش ارزش بالایی دارن.
www.JADVALKATIBEH.com ............................................. Instageram: Magazine.Katibeh ................................................. YouTube: Katibeh Magazine