راهنما
1401/02/10
اصفهان سابق

دیگر این مثال تبدیل به یک اصل درباره ی شهر تاریخی و دیدنی ما ایرانیان یعنی اصفهان شده است: اصفهون، نصف جهون! بله، اصفهان یا همان نصف جهان ما به قدری

زیباست که هر کسی که از آن دیدن کرده، به لحاظ غنای تاریخی و زیبایی جاذبه های این شهر تحت تاثیر زیادی قرار گرفته است. این شهر به دلیل وجود بناهای تاریخی و معماری بی بدیل به عنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیده است. در روزگاران قدیم این شهر را با نام های مانند «جی»، سپاهان، صفاهان، صفویان، پارتاک، یهودیه، گابیان و… نیز می شناختند. در زمان های گذشته به دلیل اینکه این شهر محلی برای گردهمایی سپاه ایران به شمار می رفت، به آن اسپهان گفته می شد که بعدها نام این شهر کم کم به اصفهان مشهور شد.

بنیانگذار شهر اصفهان فردی به نام تهمورث سومین پادشاه سلسله پیشدادیان بود. شهر اصفهان در بیشتر دوره های تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است و اغلب به عنوان مرکز حکومت یا یک شهر مهم از لحاظ سیاسی یا اقتصادی به شمار می رفت که از جمله مهمترین دوره های حکومتی که می توان از اهمیت اصفهان در آنها نام برد، دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، سلجوقیان، صفویان، قاجاریان و پهلوی نام برد.

باغ های قدیمی اصفهان تلفیقی از تاریخ و طبیعت است و علاوه بر گیاهان و درختان متنوع عمارت های باشکوهی نیز در آنها به چشم میخورد که نشان از اهمیت این شهر در دوره های تاریخی مختلف دارد . نمونه ای از این باغ ها شامل : باغ خوشبختی آباد، انگورستان ملک، چهارباغ عباسی و باغ محمد علی خان می شود .

پل های سی و سه پل و خاجو  بر روری زاینده رودی که در سال های نه چندان دور خروشان و زنده  در دل این شهر بود ساخته شدند زاینده رودی که به واسطه طمع ما مرده رودی امروز از آن باغی نمانده و بستر خشکش در زیر پل های با عظمت خنجریس بر دل شهر اصفهان...

از مهمترین جاذبه های تاریخی در دل این شهر با قدمت میتوان میدان نقش جهان که در میدان مرکزی شهر اصفهان است و مسجد شیخ لطف الله در قلب مجموعه تاریخی در کنار کاخ چهل‌ ستون در غرب میدان و عمارت با شکوه عالی قاپو اشاره کرد.

 و از دیگر آثار به جا مانده از روزگاران دور در این شهر میتوان کاخ چهلستون، مسجد جامع، آتشگاه، کلیسا وانک، بازار بزرگ، بازار قیصریه و ...را نام برد.

این شهر هم چنین صنایع دستی مختلفی و دارای سوغات های بسیار متنوع و در عین حال خوشمزه ای می باشد. خوراکی هایی چون گز ، سوهان عسلی ، فرنی ، دوغ و گوش فیل ، کاچی و پولکی جزو خوراکی های معروف اصفهان است و صنایعی هم چون فرش، منبت و مینا کاری، قلم زنی و... تنها گوشه ای از هنر هنرمندان این دیار است.

در پایان باید گفت دیدنی های اصفهان تمام نشدنی هستند و توصیف شکوه و زیبایی اصفهان، کار ساده‌ای نیست.

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول