راهنما
1401/02/10
معاون هیتلر

او یکی از مردان تاثیر گزار در آلمان نازی و معاون ارشد آدولف هیتلر رهبر حکومت فاشیستی آلمان و  یکی از جنایتکاران جنگیست که در دادگاه مشهور نورنبرگ به حبس ابد محکوم شد.  او که زادگاهش در اسکندریه مصر است همراه خانواده اش در ۱۹۰۸ به آلمان مهاجرت کرد. در جریان جنگ جهانی اول به عضویت گروهان هفتم توپخانه

صحرایی باواریا درآمد و در آنجا نشان صلیب آهن را دریافت کرد. پس از جنگ جهانی اول «هس» به مونیخ بازگشت، و در دانشگاه مونیخ ثبت نام کرد. هس سپس به حزب تازه تاسیس نازی و آدولف هیتلر پیوست و در کودتای آبجو فروشی مونیخ شرکت کرد، پس از کودتای سال ۱۹۲۳ در مونیخ همراه با هیتلر بازداشت و به زندان افتاد و در همان دوران به عنوان دستیار نقشی مهم در نگارش کتاب معروف هیتلر یعنی «نبرد من» داشت. هس پس از مدتی توانست به سومین شخصیت حزب نازی پس از هیتلر و هرمان گورینگ تبدیل شود. هیتلر رودلف هس را به عنوان جانشین خود معرفی کرد. هس توانست از این قدرت به دست آورده نهایت استفاده را بکند. وی در سرکوب مخالفان حزب و دولت نازی، و همچنین در تدوین و تهیه قوانین نورنبرگ نقش پررنگی را ایفا کرد.

هس امیدوار بود آلمان نازی و انگلستان با هم صلح کنند و جنگ در اروپا تمام شود. وی تلاش های بسیاری برای جلب نظر هیتلر انجام داد و سرانجام توانست در تاریخ ۱۰ مه ۱۹۴۱ ساعت ۶:۰۰ صبح از آوگسبورگ برای تحقق رویایش به سمت اسکاتلند پرواز کرد. او به دلیل پرواز در ارتفاع پایین بدون آنکه شناسایی شود از خطوط ساحلی بریتانیا عبور می‌کند. رأس ساعت ۲۳ در جنوب گلاسکو با چتر نجات بیرون می‌پرد و یک کشاورز او را با قوزک شکسته و در حالی که هنوز در چتر نجات پیچیده است پیدا می‌کند.

هس خود را سروان آلفرد هورن معرفی کرده و درخواست گفت‌وگو با چرچیل را دارد. صبح روز بعد هویت واقعی این «مهمان» مشخص شده و او به صورت تحت‌الحفظ به پادگانی در گلاسکو منتقل و اکنون در مقابل همیلتون نشسته و طرح صلح خود را به این نجیب‌زاده ارائه می‌دهد: «طبیعی است که باور این موضوع سخت باشد که من برای چه هدفی به انگلستان آمدم، من با یک تصمیم بسیار سخت مواجه شده‌ام. من فکر کردم می توانم از آمدن تابوت کودکان و سرازیر شدن اشک مادران جلوگیری کنم.»

ماجرای دستگیری رودلف هس توسط بریتانیایی‌ها ازجمله نکات جالب و مرموز جنگ جهانی دوم است که مانند وقایعی، چون آتش‌بس ٤٨ ساعته آدولف هیتلر در بندر دانکرک هنوز همه زوایای آن روشن نشده است، این‌که چنین سفری ابتکار شخص هس بود یا با اطلاع آدولف هیتلر انجام شد، هنوز بعد از گذشت ٨ دهه به طور دقیق مشخص نشده است. نهایتاً اتفاقی که افتاد این بود که انگلیسی‌ها هس را جدی نگرفته و تا پایان جنگ او را در حبس خود نگاه داشتند. اسناد و شواهد از دچارشدن هس به افسردگی و اختلال روانی طی حبس در انگلستان حکایت دارند تا جایی که او در جریان دادگاه نورنبرگ نیز در مقابل سوالات هر یک از قضات تکرار می‌کرد هیچ چیز از گذشته به یاد ندارد.

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید!
magazine.katibeh
Katibeh_Magazine
Katibeh.Magazine
Katibeh Magazine
به اشتراک گذاری
برو به جدول