علی اسفندیاری ملقب به نیما یوشیج شاعر برجسته ایرانی که در ادبیات فارسی انقلابی جنجالی به پا کرد، به همین دلیل از او به عنوان پدر شعر نو فارسی نیز یاد می شود او در دهکده ای خوش آب و هوا و پر زیبایی های طبیعی زندگی می کرد از این رو بیشتر اشعار نیما تاثیر پذیرفته از طبیعت زادگاهش است شاید اگر نیما نبود نام روستای یوش کمتر به گوشمان می خورد.
یکی از قدیمی ترین روستاهای استان مازندران روستای زیبای یوش از توابع بلده است که در درهای رویایی بین کوههای البرز جای خوش کرده است، جنگل دریای مازندران در یک سو و روستاهای رنگارنگ کوهستانی در سوی دیگر. جادههایی شبیه مار، پر از پیچ و خم هایی حیرت انگیز که از میان کوههای البرز میگذرند و به این روستاهای دنج و دوستداشتنی با سقفهای مشبک منتهی میشوند در واقع نمی توان کسی را در تمام دنیا پیدا کرد که نخواهد دنیا را از جایی حتی بالاتر از خود ابرها تماشا کند. روستای توریستی یوش و جاده و آبشار آب پری یکی از این روستاهاست که رفتن به آن و بازدید از آن در ناب ترین تجربه ای رویایی خواهد بود و برای هر گردشگری و بیننده ای فراموش نشدنی است. و جاذبه های دیدنی آن یکی پس از دیگری به چشم می خورد اما مهمترین آن ها خانه تاریخی نیما یوشیج و اجداد آن که در زمان قاجار بنا نهاده شده است، می باشد اما از دیگر جاذبه های این روستا به اختصار می توان گنبد کیا داود، رودخانه یوش، سنگ سیاه رنگ، مقبره سید امین و سید جلال، خانه میرزا مهدی خان و باغ شاه، کوههای سرخبند، قلعه پولاد بلده و بسیاری دیگر اشاره کرد.
اهالی مهمان نواز این روستا اغلب به کار دامپروری، کشاورزی، باغداری و پرورش زنبور عسل و تهیه عسل مرغوب مشول و امرار معاش می کنند و همچنین خانم های این روستا مشغول به تهیه محصولاتی همچون ماست، دوغ، پنیر، کره، سرشیر و قره قروت هستند جدا از همه این ها این روستا به میوه های خوش طعمی نظیر آلو، زردآلو، سیب و گیلاس معروف است که در کنار جاذبه های گردشگری چشیدن این محصولات خوش هوس سفر شما را دلچسب تر می کند.